Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

To Michael Papadopoulos Bebop Quartet live στο Beton7

To Michael Papadopoulos Bebop Quartet live στο Beton7

To Michael Papadopoulos Bebop Quartet έρχεται την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο BETON7 για μια μοναδική βραδιά.

 

To Michael Papadopoulos Bebop Quartet, το προσωπικό κουαρτέτο του κιθαρίστα Μιχάλη Παπαδόπουλου, ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Μάρτη του 2015 όταν ο 35χρονος μουσικός, μετά από πολυετή απουσία στο εξωτερικό, επέστρεψε στην πόλη που μεγάλωσε. Σκοπός του σχήματος είναι να προβάλει το ίσως σημαντικότερο ρεύμα της σύγχρονης jazz, το bebop, και τους ιδιοφυείς μουσικούς που το δημιούργησαν τη δεκαετία του '40, παίζοντας κομμάτια της συγκεκριμένης περιόδου σε υψηλό επίπεδο και με την αυθεντική φρασεολογία και αισθητική.

 

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος μεγάλωσε στην Αθήνα και σήμερα ζει μεταξύ Ζυρίχης και Αθήνας. Σπούδασε μουσική αρχικά στο ωδείο Athenaeum, ενώ αργότερα συμμετείχε σε πολλά διεθνή jazz workshop με κορυφαίους μουσικούς όπως οι Barry Harris, Peter Bernstein, Dave Stryker, Stefon Harris, Bruce Forman κ.α.

 

Ο πιανίστας του κουαρτέτου ονομάζεται Sreten Bukušić, κατάγεται από τη Σερβία και ζει στην Αυστρία. Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο μουσικό , απόλυτα αφοσιωμένο στο bebop και ειδικά στις 2 κύριες επιρροές του, τους πιανίστες Barry Harris και Bud Powell, τη μουσική των οποίων γνωρίζει όσο ελάχιστοι μουσικοί της γενιάς του.

 

Τη θέση του drummer καταλαμβάνει ένας βετεράνος της ελληνικής jazz και μόνιμος συνεργάτης του Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο γνωστός και καταξιωμένος Σεραφείμ Μπέλλος.

 

Και τέλος στο μπάσο , συνεργαζόμενος για πρώτη φορά με το κουαρτέτο, ένας από τους πιο ταλαντούχους και ταχύτερα εξελισσόμενους νέους Έλληνες μπασίστες, o Χάρης Πανταζής

 

To Michael Papadopoulos Quartet θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα bebop jazz που θα μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη των «χρυσών» δεκαετιών του '40 και του '50. Θα ερμηνευθούν γνωστές, αλλά και κάποιες λιγότερο γνωστές, συνθέσεις των Charlie Parker, Bud Powell, Dizzy Gillespie, Sonny Stitt, Barry Harris κ.α. καθώς και κάποια jazz standards.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Michael Papadopoulos - guitar

Sreten Bukušić - piano

Harilaos Pantazis - bass

Sera Bellos - drums

Σχετικές ειδήσεις
Deeper Reflections: Constantine Cheimarios Quartet live στο Faust
02.06.2016 15:37
Ο 25χρονος κιθαρίστας Κωνσταντίνος Χειμαριός παρουσιάζει τη Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο Faust, το project του “Deeper Reflections” με το κουαρτέτο του (Constantine Cheimarios Quartet).
Christina Golia & Blue Quartet live στο Faust
20.05.2016 12:05
Η Χριστίνα Γκόλια με τη μελωδική φωνή της, σε ένα ξεχωριστό live τη Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Faust, συντροφιά με τους Blue Quartet.
Giorgos Kontrafouris Piano Quartet live στο Beton 7
15.02.2016 15:57
Το νέο κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη θα εμφανιστεί στο Beton 7 σε καινούργιες συνθέσεις του ίδιου καθώς και των άλλων μελών του κουαρτέτου.
Το Κουαρτέτο Qua’SH live στο Θέατρο Πόρτα
02.02.2016 10:17
Το Κουαρτέτο Qua’SH, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Πόρτα, ανιχνεύει τις συγγένειες ανάμεσα στον Μάνο Χατζιδάκι και το έργο τριών πολύ σημαντικών νεότερων συνθετών (Michael Kamen, Nicola Piovani και René Aubry), που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.
Will Vinson Quartet live @ Gazarte
08.12.2015 14:32
Η εμφάνιση του Will Vinson Quartet, στο Gazarte, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να δούμε και να ακούσουμε ζωντανά κάποιους από τους πρωτοπόρους και σπουδαιότερους μουσικούς του είδους.