Το ParaMana Puppet Theatre, ύστερα από 2 μήνες περιοδείας στις Κυκλάδες και την Βόρεια Ελλάδα, επιστρέφει στην βάση του και παρουσιάζει την καινούρια του παραγωγή «Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας» στο black box, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για 3 μόνο παραστάσεις, στις 4, 5 και 6 Ιανουαρίου 2016.

Η παράσταση  διηγείται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κατορθώματα του Θησέα, αναδεικνύοντας έναν από τους πιο σημαντικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Η αναπαράσταση των επεισοδίων πραγματοποιείται με έμμεση αναφορά στις παραστάσεις των αρχαίων αγγείων και στις ζωοφόρους αρχαίων ναών, όπου φιλοτεχνήθηκαν για πρώτη φορά οι περιπέτειες του Θησέα ενώ τώρα σχεδιάζονται και προβάλλονται πάνω σε σύγχρονα υλικά, όπως το βινύλιο.

Χρησιμοποιώντας πρωτότυπες τεχνικές του Σύγχρονου Θεάτρου Σκιάς και Αντικειμένων, το  ParaMana Puppet Theatre  μετατρέπει τη θεατρική αίθουσα σε γιγάντια οθόνη. Οι σκιές, άλλες φορές τεράστιες και άλλες φορές μικρότερες, πλανόνται πάνω από τα κεφάλια των θεατών, άλλοτε δίπλα τους και ύστερα πάλι, μπροστά τους διατηρώντας την προσοχή και το ενδιαφέρον αμείωτο.

Σε συνεργασία με τον μουσικό, πολύ-οργανίστα, συνθέτη και performer Γιώργο Κατσάνο, ήχο-γεννήτριες και piano, harmonium analog synthesizers, sampler, vibrandoneon, music boxes , toys  βρίσκονται επί σκηνής και συνοδεύουν ζωντανά την παράσταση.

Μετά την παράσταση, μικροί και μεγάλοι έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα μυστικά και τις τεχνοτροπίες του ParaMana, αλλά και να περιηγηθούν στον μαγικό μουσικό κόσμο του Γιώργου Κατσάνου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 45 λεπτά

ΗΛΙΚΙΕΣ: 4-12 ετών

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης, Εμψύχωση φιγούρας– Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα, Σύνθεση και Εκτέλεση Πρότυπης Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Κατσάνος, Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης, Κείμενο: Αλέξανδρος Μιστριώτης, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας, Σχεδιασμός έντυπου υλικού, video: Στάθης Χρυσίδης, Παραγωγή: ParaMana Puppet Theatre