Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το Ινστιτούτο Πούσκιν υποστηρίζει τη παράσταση "Οι Καραμάζοφ" στη Στέγη

Το Ινστιτούτο Πούσκιν υποστηρίζει τη παράσταση

Το Ινστιτούτο Πούσκιν, προσφέροντας διερμηνευτικές υπηρεσίες, υποστηρίζει το ανέβασμα της ρωσικής παράστασης «ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ» του ιστορικού Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στις 3, 4, 5 και 6 Ιανουαρίου 2016. Μια μεγάλη παράσταση , που παίζεται για πρώτη φορά εκτός ρωσικών συνόρων και είναι αισθητικά αντισυμβατική, πολιτικά ανήσυχη και ακατάλληλη για ανηλίκους.

 

Το Ινστιτούτο Πούσκιν, εκπρόσωπος του Ανώτατου Κρατικού Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού του έργου και δραστηριοποιούμενο για την υλοποίηση των εκδηλώσεων «Έτος 2016: Η Ελλάδα στη Ρωσία - Η Ρωσία στην Ελλάδα», υποστηρίζει την παρουσία του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας στη χώρα μας.

 

Στις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Πούσκιν, πέραν των πολιτιστικών, περιλαμβάνονται ακόμα:

η εκμάθηση των ρωσικών

η διοργάνωση εξετάσεων και η πιστοποίηση της ρωσικής ως ξένης γλώσσας με διπλώματα, αναγνωρισμένα από το Α.Σ.Ε.Π.

μαθήματα από απόσταση (e-learning)

εταιρικά σεμινάρια

διερμηνείες και μεταφράσεις

 

H παράσταση του Κονσταντίν Μπογκομόλοφ παίζεται σε ένα κατάμαυρο lounge, σαν προθάλαμο VIP μαυσωλείου, με εταιρικά γραφεία, μαρμάρινες επενδύσεις, chesterfield καναπέδες και οθόνες plasma, όπου προβάλλονται, κινηματογραφημένες σε πραγματικό χρόνο, οι εκφράσεις των ηθοποιών, ο δολοφονημένος πατέρας Καραμάζοφ κείτεται εντός ενός hi-tech μηχανήματος σολάριουμ. Αλλόκοτες φιγούρες παρελαύνουν και παράδοξες μουσικές ακούγονται: από ρωσική ποπ μέχρι μπαλάντες του Freddie Mercury και του Nick Cave.

 

Σκηνοθεσία: Κονσταντίν Μπογκομόλοφ

Διάρκεια: 5 ώρες (με δύο διαλείμματα)

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 25 διπλές προσκλήσεις για τον
03.02.2017 16:26
Το Θέατρο Μουσούρη δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση "Αμερικάνικος Βούβαλος" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 21.00 μ.μ., προσφέροντας 25 διπλές προσκλήσεις!!!
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με το
19.10.2016 17:24
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Θεατρική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με την παράσταση του έργου "Εμείς" του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στον ιστορικό χώρο Laboratorium του Γιέρζι Γκροτόφσκι.
Οι πρωτοπόροι της κοινωνικής καινοτομίας: διάλεξη στο Γαλλικό Ινστιτούτο
06.06.2016 16:13
Το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 μία διάλεξη με τίτο "Οι επιχειρηματίες της αλλαγής, πρωτοπόροι της κοινωνικής καινοτομίας" στο πλαίσιο του κύκλου Η νεολαία που καινοτομεί.
Νέος Ρεαλισμός και η Επιστροφή του Διόνυσου: Ομιλίες στο Ινστιτούτο Γκαίτε
01.06.2016 15:37
Το Ινστιτούτο Γκαίτε, οι Εκδόσεις "Theater der Zeit" (Θέατρο των Καιρών) και το Θέατρο Άττις μας προσκαλούν σε μία συζήτηση με τίτλο Νέος Ρεαλισμός και η Επιστροφή του Διόνυσου.