Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Σκουπίδι του Robert Schneider

Σκουπίδι του Robert Schneider
Ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ που εξιστορεί την πορεία ενός μετανάστη από το Ιράκ και τον αγώνα για επιβίωση ανεβαίνει στη σκηνή του Πολυχώρου Ράγες, σε διασκευή Βαγγέλη Βαφείδη και σκηνοθεσία  Αλκυόνης Βαλσάρη.

Ο Ιρακινός μετανάστης μετά το πρώτο χτύπημα στη Βασσόρα από τα Αμερικανικά στρατεύματα φεύγει  στην Ευρώπη του Πολιτισμού. Ο ίδιος περιγράφει τα θέλω του για την πραγματοποίηση του ονείρου του, που τόσο απλά ήταν οι σπουδές στη Φιλοσοφία και Ελληνική Λογοτεχνία .

Η ζωή όμως στον παράδεισο του δυτικού πολιτισμού, την Ευρώπη του επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη! Αντιμέτωπος με το κύμα του ρατσισμού που αναβιώνει σε όλη σχεδόν την Ευρώπη τρέπεται σε φυγή και περνώντας από τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο καταλήγει να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, στη δικιά μας γειτονιά στην Κυψέλη, στο Μεταξουργείο, στον Κεραμικό, στο Βοτανικό, στο Παγκράτι… Όπου και να κοιτάξεις θα δεις το δικό σου γείτονα από μια χώρα της Ανατολής που έφθασε εδώ ζητώντας να βρει τη δική του γη της επαγγελίας.

Το αποτέλεσμα οικτρό! Στο φως της ημέρας απαγορεύεται να κυκλοφορήσει και στο φως του φεγγαριού βγαίνει από το υπόγειο που ζει και κυκλοφορεί σχεδόν ελεύθερος αφού μπορεί λόγω του σκότους να κρυφτεί έχοντας το δικό του χρώμα σαν μια παραλλαγή… Ο αρχικός του στόχος απραγματοποίητος. Ο τωρινός του στόχος, ο αγώνας για επιβίωση. Πώς; Πουλώντας τριαντάφυλλα!!!

Στο ρόλο του SAD ο Βαγγέλης Βαφείδης.

Σχετικές ειδήσεις
Μια νύχτα στο Παρίσι, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
24.01.2017 16:25
Η παράσταση ''Μια νύχτα στο Παρίσι'', μια διασκευή του έργου "Ιδιωτικές ζωές" του Νόελ Κάουαρντ, ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.
Η Θηλιά, του Πάτρικ Χάμιλτον στο Θέατρο Αργώ
16.01.2017 15:57
«Η Θηλιά», το έργο του Πάτρικ Χάμιλτον, ανεβαίνει στη σκηνή του Αργώ από την Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία της Κέλλυ Πήλιουρα και μετάφραση-διασκευή της Βίκυς Αλεξοπούλου.
Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
03.01.2017 15:13
Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, αφού διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, ανεβαίνει τον Φεβρουάριο στον «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.
Αμπαζούρ, από τον Στενό Κορσέ, για 2η χρονιά στην Αθηναΐδα
03.10.2016 11:34
Για δεύτερη συνεχή χρονιά και κάθε Τετάρτη η Μουσικοθεατρική σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς φιλοξενεί το burlesque musical του Στενού Κορσέ, Αμπαζούρ.
«Τα νερά του μετανάστη» και «Ηρωικές έξοδοι» στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής
01.06.2016 11:33
Η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του Open Stage, την performance «Τα νερά του μετανάστη», του Ζαφείρη Νικήτα, και το ιδιότυπο ντοκιμαντέρ «Ηρωικές έξοδοι», της Χριστιάνας Γαλανοπούλου.