Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το ΚΘΒΕ πάει στο Καπάνι Θεσσαλονίκης

Το ΚΘΒΕ πάει στο Καπάνι Θεσσαλονίκης

Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα βρεθεί στην  παραδοσιακή αγορά ΚΑΠΑΝΙ, συμμετέχοντας στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «Μακεδονία», «Πάμε… Καπάνι;».

 

Ένα παράθυρο σε άγνωστες πτυχές της ιστορίας της παλαιότερης αγοράς της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ανοίξει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Σκαμπαρδώνης, σε μια σειρά ολοήμερων εκδηλώσεων.

 

Σε αυτό το εορταστικό κάλεσμα το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει μια προσαρμοσμένη εκδοχή της δράσης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ανασκαφή 1» και ένα χάπενινγκ με τους ηθοποιούς και τους χορευτές της παράστασης « Ρωμαίος και Ιουλιέτα …on the road».

 

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ανασκαφή 1», στις 14.00 στο Χοντρό Αλάτι (Ερμού 26).

 

Ένα ταξίδι μνήμης στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με «όχημα» τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών της πόλης, διανθισμένα με μουσική και τραγούδια, οργανώνει η εφημερίδα «Μακεδονία».

 

Όπως στην αρχαιολογική ανασκαφή αφαιρούνται στρώματα εδάφους με μηχανικό ή χειρωνακτικό τρόπο, τα ευρήματα εξετάζονται, καταγράφονται, ταξινομούνται και εκτίθενται…, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο αναλόγιο για τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της. Ένα τεράστιο υλικό σπουδαίων λογοτεχνικών κειμένων ζητούσε αφαίρεση γιατί τα θραύσματα ήταν ανεκτίμητα.

 

Αναλόγιο για τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της, από τετραμελή ομάδα ηθοποιών του ΚΘΒΕ που θα αναγνώσουν αυτά τα κείμενα.

 

Επιλογή κειμένων: Μαρία Τσιμά

2η Ομάδα ηθοποιών: Νάσια Γεωργίου , Κώστας ‘Ιτσιος, , Αλέξανδρος Μούκανος, Νίκος Πολοζιάνης

 

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα …on the road», στις 13:30 μεταξύ των οδών Κυδωνιάτου - Βλάβη.

 

Ο Ρωμαίος, η Ιουλιέτα κι όλος ο θίασος της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, βγαίνουν ξανά στους δρόμους, καλώντας τους «λοξούς και ρομαντικούς» της Θεσσαλονίκης να γίνουν μέρος της πιο εμβληματικής ερωτικής ιστορίας όλων των εποχών. 

 

Μια μικρή γεύση από την παράσταση της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, που παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών καθημερινά για Γυμνάσια και Λύκεια και κάθε Σάββατο στις 6.00 μ.μ. για το κοινό. 

Σχετικές ειδήσεις
«Όπου Γης» από το ΚΘΒΕ στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
17.01.2017 10:37
Μαρτυρίες προσφύγων «μπλέκονται» με την ποίηση και «ζωντανεύουν» μπροστά στο κοινό, στο θεατρικό δρώμενο «Όπου Γης» που πραγματοποιεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 20 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 20:00, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες».
Το ΚΘΒΕ παρουσίασε μια πρωτότυπη performance στο Μετρό
15.12.2016 12:52
13 σκηνές της καθημερινότητας ζωντάνεψαν από 13 ηθοποιούς του ΚΘΒΕ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στη στάση «Πανεπιστήμιο» του μετρό Θεσσαλονίκης.
«13» Μετρό - στάση Πανεπιστήμιο, από το ΚΘΒΕ στο Μετρό Θεσσαλονίκης
05.12.2016 13:55
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία Αττικό Μετρό διοργανώνει μια πρωτότυπη μουσικοεικαστική performance, σε σκηνοθεσία Νίκου Καπέλιου, στην Στάση Πανεπιστήμιο του Μετρό Θεσσαλονίκης.
To ΚΘΒΕ στο Masterclass για νέους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και σκηνογράφους της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης
11.11.2016 15:50
To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο «Masterclass για νέους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και σκηνογράφους σε συνεργασία με Ρώσους ηθοποιούς» με θέμα «Ο πόλεμος στα έργα του Σαίξπηρ» που διοργανώνει η ΄Ενωση Θεάτρων της Ευρώπης στο Ροστόφ της Ρωσίας από 23 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2016.
Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 3: Το ταξίδι στην πόλη και τις γειτονιές της από το ΚΘΒΕ συνεχίζεται…
10.11.2016 16:25
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τη δράση «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή», που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό της Θεσσαλονίκης, με πρώτο σταθμό το Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στις 17:30.