Ο Γιος της Σοφίας, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Ελίνας Ψύκου απέσπασε το πρώτο βραβείο Work in Progress στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου Les Arcs, όπου συμμετείχε ανάμεσα σε δέκα ακόμα ταινίες.

 

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 2004. Λίγες μέρες πριν την επιστροφή των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα, ο 11χρονος Μίσα έρχεται από την Ρωσία για να ζήσει με την μητέρα του, Σοφία. Έχουν να ειδωθούν καιρό και ο Μίσα δεν ξέρει πως στην Αθήνα τον περιμένει ο νέος του πατέρας…

 

Η ταινία, η οποία συμμετείχε στο 11o Berlinale Co-Production Market το 2014,  είναι σε συμπαραγωγή της Hertic (Καρναβάς –Κοντοβράκης & ΣΙΑ Ο.Ε) από την Ελλάδα, Chouchkov Brothers από τη Βουλγαρία και KinoElektron από τη Γαλλία, χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας (CNC-E.K.K.) και το Eurimages. Τα γυρίσματα ολοκληρώνονται τον Ιανουάριο του 2016.

 

Το 7ο ευρωπαϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου Les Arcs, ολοκληρώνεται στις 19 Δεκεμβρίου και  έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της πολυμορφίας της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας και την παρουσίαση ταλέντων από την   ευρωπαϊκή Ήπειρο. Προσφέρει την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές με την παρουσία σκηνοθετών και ηθοποιών, ενώ διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις και συναυλίες.