Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Χριστούγεννα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Χριστούγεννα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς καλεί μικρούς και μεγάλους στους χώρους του Ιστορικού Αρχείου του να γιορτάσουν, να επικοινωνήσουν, ίσως και να στοχασθούν ποιο είναι το πραγματικό περιεχόμενο αυτής της γιορτής και τι αξίζει τελικώς περισσότερο στη ζωή.

 

Την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 (19:30) προβάλλεται η ταινία του Frank Capra, «Μια υπέροχη ζωή» (1946, 130΄), μια κλασσική επιλογή θεάματος για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Ένας νεαρός άνδρας στην Αμερική του Μεσοπολέμου ονειρεύεται να εξερευνήσει τον κόσμο, να ταξιδέψει παντού, να σπουδάσει, να δημιουργήσει μεγάλα πράγματα. Οι οικογενειακές δεσμεύσεις και οι προσωπικές του αρχές τον οδηγούν να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο στη μικρή του κοινότητα, να πολεμήσει στη μικρή μάχη του τόπου του. Κι όταν οι δυσκολίες τον κάμπτουν, όταν θεωρεί ότι η ζωή δεν του προσέφερε όσα του όφειλε, κάποιος εξ ουρανού του θυμίζει ότι η ζωή αξίζει για όλα αυτά που κάνει κανείς επηρεάζοντας θετικά τη ζωή των άλλων με τους οποίους συμβιεί. Η ταινία μιλά για τον καθένα από μας που αντιμετωπίζει την κάθε μέρα με εντιμότητα και γενναιότητα. Βασίζεται σε μια μικρή ιστορία γραμμένη σε χριστουγεννιάτικη κάρτα, έχει χαρακτηρισθεί ως η πιο αισιόδοξη ταινία όλων των εποχών κι αποτελεί έναν ύμνο στη ζωή.

 

Το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 (11:00-14:00) οργανώνεται χριστουγεννιάτικη δράση για παιδιά 8-12 ετών και «μεγάλα παιδιά»/τους γονείς τους που θα κατασκευάσουν στολίδια και δώρα σε μια δημιουργική απασχόληση με το χαρτί, στο πνεύμα των γιορτών. Θα ανταλλάξουν χειροποίητες κατασκευές με την προσωπική τους σφραγίδα σε κλίμα γιορτής και θα παρακολουθήσουν μαζί μια σύγχρονη εκδοχή ενός παμπάλαιου μύθου, του ξωτικού των Χριστουγέννων. Πρόκειται για την ταινία του Jon Favreau, «Elf. Το ξωτικό των Χριστουγέννων» (2003, 95΄). Ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στον κόσμο των μικροσκοπικών καλοκάγαθων ξωτικών του Βορείου Πόλου, κοντά στον Άγιο Βασίλη, πρέπει να προσαρμοστεί στον σκληρό κόσμο της Νέας Υόρκης αναζητώντας την πατρική αγάπη. Ο αταίριαστος επισκέπτης θα αναλάβει το δύσκολο έργο να θυμίσει στην οικογένειά του, αλλά και σε όλη την πόλη, τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
15.12.2016 12:45
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς καλεί τους φίλους του σε χριστουγεννιάτικες μικρές γιορτές, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.
Το ταμπούρλο, του Φόλκερ Σλέντορφ στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
26.07.2016 17:03
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στη θερινή προβολή της βραβευμένης με Oscar ταινίας «Το ταμπούρλο» (1979, 142΄) του Φόλκερ Σλέντορφ, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, 21:00, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ.
Ο γιος του Σαούλ, του Λάζλο Νέμες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
05.07.2016 11:34
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στη θερινή προβολή της αριστουργηματικής ταινίας «Ο γιος του Σαούλ» (2015, 107') του Λάζλο Νέμες την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στις 21:00, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ.
Συνεχίζονται τα ανοικτά μαθήματα ιστορίας του 20ού αιώνα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
21.06.2016 15:46
Το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο ανοικτών μαθημάτων ιστορίας για τον γνωστό αλλά και άγνωστο 20ό αιώνα.
ΘεαΑθήναι: Ένα αφιέρωμα στην Αθήνα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
30.05.2016 16:35
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) μας προσκαλεί στη δεύτερη κατά σειρά ετήσια δράση του αφιερωμένη σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού της Αθήνας, με τίτλο «ΘεΑθήναι» («έρωτας κι εργασία στη μεταπολεμική Αθήνα»), την Παρασκευή 3 Ιουνίου, (ώρα 18:30), στο Ιστορικό Αρχείο στον Ταύρο.