Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Δεκέμβριος 2015 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Δεκέμβριος 2015 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης παρουσιάζει τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, που θα φιλοξενήσει τον Δεκέμβριο 2015.


Πιο αναλυτικά:


Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
"Ο Οδυσσέας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου"


Στα πλαίσια ολοκλήρωσης του πρώτου καινοτόμου προγράμματος ανάπτυξης της δημιουργικότητας μαθητών Δημοτικού Σχολείου, οργανώνεται ένα γιορτινό τέλος ενός πολύχρωμου και πολύτιμου ταξιδιού στην ιστορία και στα στενά της παλιάς πόλης ρου Ρεθύμνου.
Διοργάνωση: Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΔΙΒΕΑ), υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μ.Σ.Τ. Κρήτης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.)Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
"Παππούδες, Γιαγιάδες, Εγγόνια: Μοιραζόμαστε χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις"


Προσκαλούμε γιαγιάδες, παππούδες και εγγόνια σε ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης με στόχο το μεταξύ δέσιμο, μέσα από το μοίρασμα χριστουγεννιάτικων αναμνήσεων.
Μετά τη λήξη του προγράμματος θα μοιρασθούν βιβλία στα παιδιά (τάξεων δημοτικού) από την κα Βαρβάρα Τερζάκη - Παλλήκαρη, προσφορά των εκδόσεων "Καστανιώτη".Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου
"Ταξιδεύοντας με τις τέχνες και τη φαντασία μας... Χριστούγεννα στον κόσμο"


Καλούμε τα παιδιά να γνωρίσουμε πώς γιορτάζουν οι άνθρωποι τα Χριστούγεννα σε άλλα μέρη του κόσμου και να ταξιδέψουμε με διαβατήριο τη φαντασία μας και τις τέχνες.Κυριακή 27 Δεκεμβρίου
"Ψιθυρίζοντας σκέψεις για τον παλιό και το νέο χρόνο"


Με αφορμή την έκθεση "Ψίθυροι", καλούμε γονείς και παιδιά να μοιραστούμε σκέψεις για τον χρόνο που φεύγει και προσδοκίες για το χρόνο που έρχεται, σ' ένα μουσειοπαιδαγωγικό εργαστήρι .Σχετικές ειδήσεις
11.01.2017 14:51
Τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, εγκαινιάζεται η έκθεση του Ανδρέα Σιτορέγκο, με τίτλο “Ανθρωπόκαινος, 20° C”, στο Τζαμί Καρά Μουσά Πασά, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Πρόκειται για μία βίντεο εγκατάσταση in situ που πραγματοποιείται με την αιγίδα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. H περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Κρήτη
22.11.2016 11:36
To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο “Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. Η περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης”.
Αφιέρωμα στη videodance στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
22.07.2016 17:10
Σ’ ένα χώρο ανοιχτό στο κοινό που θα δίνει βήμα από φέτος και κάθε Αύγουστο σε μορφές τέχνης που χρησιμοποιούν ως κύριο εκφραστικό τους μέσο την ψηφιακή τεχνολογία, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης μετατρέπει από την 1η ως και την 31η Αυγούστου 2016 το αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη σε εκθεσιακό περιβάλλον της τέχνης του video.
Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
17.05.2016 12:19
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης έχουν καταλήξει σε ένα πρόγραμμα δράσεων για τρεις συνεχόμενες μέρες, 17-18-19 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων.
Nature Morte: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
30.03.2016 14:43
Η συνύπαρξη πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και το εξωτερικό και ενός ιστορικού καλλιτέχνη από τη Γερμανία, συνιστούν την πρόταση για μία έκθεση στο ζήτημα της Νεκρής Φύσης του 2016, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, στο Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.