Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Χριστούγεννα στο Άσυλο Ανιάτων

Χριστούγεννα στο Άσυλο Ανιάτων

Το Άσυλο Ανιάτων παρουσιάζει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει για το τριήμερο 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου 2015.

 

· BAZAAR με χειροτεχνήματα των περιθαλπομένων, λιχουδιές και vintage αντικείμενα από τους κρυμμένους θησαυρούς του Ασύλου Ανιάτων (βιβλία, έπιπλα, γυαλικά, χριστουγεννιάτικα στολίδια).

Συντονισμός bazaar: Βίκυ Νταλακώστα Μπράνη, Χριστίνα Σινοπλή Παππά, Ευήτα Μπαλτά Τζώρτζογλου και Αρετή Αγγελίδου Στασινοπούλου.

 

· Μόνιμη εικαστική παρέμβαση, δωρεά των συμμετεχόντων καλλιτεχνών για τους χώρους του νοσοκομείου. Συμμετέχουν οι:

Άννα Αμπαριώτου, Κάτια Βαρβάκη, Μάριος Βουτσινάς , Δημήτρης Γιαννέλος, Όλγα Γουλανδρή & mosaickosmos, Αναστασία Δάλμα, Δικαία Δεσποτάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Τάνια Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος  Έσσλιν, Αννίτα Καλημέρη , Μηνάς Καμπιτάκης, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Ρούλη Μπούα, Γεύσω Παπαδάκη, Άντζελα Πετροχείλου, Γιώργος Σαλταφέρος, Μαίρη Σαμόλη, Γιώργος Τζάνερης, Βάσω Τρίγκα, Πάβλος Χαμπίδης και Αθηνά Χατζή.

Επιμέλεια, Ίρις Κρητικού

 

· Φωτογραφίζοντας το Άσυλο Ανιάτων: Νίκος Βατόπουλος, Βασίλης Βρεττός, Ένη Κούκουλα, Βιργινία Φιλιππούση.

Επιμέλεια Ίρις Κρητικού

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Στις 11.30 Συναυλία με την ευγενική συμμετοχή των σολίστ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ. Η  Λυδία Αγγελοπούλου , η Άννα Κουζή, ο Σταμάτης Μπερής ερμηνεύουν γνωστά κομμάτια από όπερες (Carmen - G. Bizet, Traviata - G. Verdi κ.α.), ελληνικές οπερέτες (Ο Βαφτιστικός - Θ. Σακελλαρίδης, Οι απάχηδες των Αθηνών - Ν. Χατζηαποστόλου κ.α.), αξέχαστα ελληνικά τραγούδια των Μουζάκη, Χαιρόπουλου, Μωράκη κ.α.

 

Στις 13.00 περιηγούμαστε στο Άσυλο Ανιάτων και στις εκθέσεις των καλλιτεχνών με το «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα».

 

11:00 – 17:00. Eικαστικά εργαστήρια για όλα τα παιδιά: ‘’Γεμίζουμε με Χρώματα τον Κήπο του Ασύλου Ανιάτων’’, για παιδιά 4-7 ετών  και ‘’Πόρτες Ανοικτές’’ για παιδιά 8-12ετών.

 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση Εργαστηρίων: Λύντια Πετροπούλου, Ιστορικός Τέχνης – Αrt Educator

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Στις 11:00 Συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Συμμετέχουν οι: Γρηγόρης Ασωνίτης, Οδυσσέας Μπάσσιος, Σπύρος Μουρίκης, Χριστίνα Παντελίδου, Βαγγέλης Σταθουλόπουλος.

 

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, πασίγνωστα κλασικά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου και διάσημα μουσικά θέματα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

 

Η συναυλία εντάσσεται στο κοινωνικό πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Κ.Ο.Α. με τον ΟΠΑΝΔΑ.

 

Στις 16:30 Οι Άγγελοι της Χαράς τραγουδούν με τους περιθαλπόμενους του νοσοκομείου μας τραγούδια της παλιάς Αθήνας.

 

Γενικός συντονισμός του τριημέρου: Ίρις Κρητικού και Άσυλο Ανιάτων

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα 2016 και Πρωτοχρονιά 2017 στο Χαλάνδρι
23.12.2016 14:30
Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει προετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραµµα εκδηλώσεων στην πλατεία Χαλανδρίου, με ελεύθερη είσοδο, για να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Αθήνα 2016: Χριστούγεννα με θέα
20.12.2016 16:22
Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, όπου οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές γίνονται υπόθεση της πόλης! Γιορτές ελπίδας και προσδοκίας, γιορτές που ενώνουν!
Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ
20.12.2016 13:11
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με ένα μοναδικό πρόγραμμα δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων για ολόκληρη την οικογένεια, υποδέχεται με αισιοδοξία το 2017.
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Άσυλο Ανιάτων
12.12.2016 12:44
Πλούσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, που περιλαμβάνουν από μπαζάρ μέχρι εικαστικές εκθέσεις.
Πασχαλινό Μπαζάρ στο Άσυλο Ανιάτων
20.04.2016 12:52
Σας περιμένουμε την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 στις 11:00-17:00 στο Πασχαλινό Μπαζάρ του Άσυλου Ανιάτων σε εορταστική ατμόσφαιρα με καφέ και λιχουδιές.