Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρικές Συναντήσεις: Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο café του Ιανού

Θεατρικές Συναντήσεις: Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο café του Ιανού

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα είναι ο καλεσμένος του Νίκου Θρασυβούλου στις «Θεατρικές Συναντήσεις στο CAFÉ του ΙANOY» τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015. Μια συζήτηση για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.

 

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό:

 

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από  τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1991. 'Εχει έναν γιο.

 

Σημαντικότερες συνεργασίες στο θέατρο:

 

Στο Εθνικό Θέατρο, το 2004 ερμήνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Μ. Κακογιάννη, και το ίδιο καλοκαίρι, στην επέτειο των 50 χρόνων των Επιδαυρείων, τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Β. Νικολαίδη.

 

Στην Επίδαυρο ερμήνευσε επίσης, το 2010, τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σπ. Ευαγγελλάτου, το 2012, στο ίδιο έργο , τον Τειρεσία, την Ιοκάστη και τον Θεράποντα, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, και πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις "Φοίνισσες¨ του Ευριπίδη (Κ.Θ.Β.Ε. 1999, σκην. Ν. Χουρμουζιάδης), "Βατρα-Χ", διασκευή πάνω στο έργο του Αριστοφάνη (Εθνικό Θέατρο, 2008), σε σκηνοθεσία  Δ. Λιγνάδη και "Φιλοκτήτης" σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου

 

Με τον Δ. Λιγνάδη συνεργάστηκαν επίσης στις παραστάσεις "Ο Συλλέκτης" του Τζ. Φάουλς και "Πέτρες στις τσέπες του" της Μ. Τζόουνς (Ιλίσσια-Βολανάκης, 2001-2003)

 

Με το "Θέατρο Νέου Κόσμου συνεργάστηκε στις παραστάσεις "Φιλονικία¨του Μαριβό, "Βρομιά", του Ρ. Σνάιντερ, "Εδουάρδος ο 2ος" του Κρ. Μάρλοου και "Παίζοντας με τη φωτιά" του Α. Στριντμπεργκ, όλες σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου.

 

Το 2006, συνεργάστηκε με τον παραγωγό Γ. Λυκιαρδόπουλο στην παράσταση "Festen" του Ντ. Έλριντζ, σε σκηνοθεσία Α. Δανέζη.

 

Το 2007, ίδρυσε με τον ίδιο παραγωγό την εταιρία θεάτρου Coyot, η οποία ενοικίασε και ανακαίνισε το θέατρο Χώρα και το χρησιμοποίησε ως στέγη για πληθώρα δραστηριοτήτων σε σχέση με το θέατρο. Εκεί σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην παράσταση "Ο Δον Ζουάν στο Σόχο" του Π. Μάρμπερ.

 

Στο θέατρο Ακροπόλ ερμήνευσε τον Επιθεωρητή του Ν. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Σπ. Ευαγγελάτου .

 

Στο θέατρο Αθηνών, το 2010, συσκηνοθέτησε και συμπρωταγωνίστησε με τον Γ. Κιμούλη στο "Σλουθ" του Ά. Σέιφερ, το 2012 σκηνοθέτησε την παράσταση "Μια πορνογραφική σχέση" και το 2013 μετέφρασε και σκηνοθέτησε το έργο "Ο Πουπουλένιος" του Μ. ΜακΝτόνα στο οποίο συμπρωταγωνίστησε με τον Ν. Κουρή, τον Ο. Παπασπηλιόπουλο και τον Γ. Πυρπασόπουλο.

 

Στο ίδιο θέατρο σκηνοθέτησε το 2015 τον “Θεό της Σφαγής” της Γ. Ρεζά, συμπρωταγωνιστώντας με τον Ο. Παπασπηλιόπουλο, τη Στεφανία Γουλιώτη και τη Λουκία Μιχαλοπούλου. To 2014 - 15 σκηνοθέτησε το έργο Μπ. Μπρεχτ “Ο Κύκλος με την Κιμωλία” για το θέατρο Παλλάς και το "Ντόλι, η Προξενήτρα" του Θ. Γουάιλντερ στο θέατρο Αλίκη, όπου την επόμενη χρονιά σκηνοθέτησε το τησε το 2015 ενη ύοπος«»«“Για Όνομα”.

 

Στον κινηματογράφο, συμμετείχε σε ταινίες, μεταξύ των οποίων "Επικίνδυνες Μαγειρικές" του Β. Τσελεμέγκου, "Το όνειρο του Σκύλου" και “Το Σύμπτωμα” του Ά. Φραντζή, "Ριζότο" της 'Ο. Μαλέα, "Παράδεισος στη Δύση" του Κ. Γαβρά.

 

Συμμετείχε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές όπως: "Γιούγκερμαν", "Τρίτο Στεφάνι", "Λόγω Τιμής", Η ζωή που δεν έζησα", "Έτσι, ξαφνικά", "Να με προσέχεις", κ.α.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ηλίας Λογοθέτης στις Θεατρικές Συναντήσεις στο cafe του ΙΑΝΟΥ
27.01.2017 13:36
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, στις 20:30 ο Νίκος Θρασυβούλου καλεί τον Ηλία Λογοθέτη στις Θεατρικές Συναντήσεις στο cafe του Ιανού.
Ο Στάθης Λιβαθινός στις Θεατρικές Συναντήσεις στο cafe του ΙΑΝΟΥ
25.10.2016 10:38
Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, Στάθη Λιβαθινό. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.
Ο Γιώργος Νταλάρας στις Συναντήσεις Με Μουσικούς στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
13.05.2016 17:02
Ο Γιώργος Νταλάρας θα βρεθεί στο cafe του Ιανού την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο των Συναντήσεων Με Μουσικούς στο Cafe του ΙΑΝΟΥ.
Συναντήσεις Με Μουσικούς: Η Χάρις Αλεξίου στο café του Ιανού
07.03.2016 14:00
Όσοι βρεθούν στο café του ΙΑΝΟΥ στις 10 Μαρτίου 2016 θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν την Χάρις Αλεξίου σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, στην Τασούλα Επτακοίλη, στις «Συναντήσεις με Μουσικούς στο café του ΙΑΝΟΥ».
Συναντήσεις Απρόβλεπτες: Ο Γιώργος Ρόρρης στο café του Ιανού
25.02.2016 15:31
Η Μαργαρίτα Πουρνάρα συνομιλεί με τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη για την τέχνη του χρωστήρα και το πορτρέτο της σημερινής εποχής, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 στο café του Ιανού.