Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Τελετή Απονομής Βραβείων Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα 2015

Τελετή Απονομής Βραβείων Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα 2015

Τελευταία και κορυφαία εκδήλωση του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και του Συνδέσμου Αναβάθμισης Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου Αθήνας για το έτος 2015, αποτελεί η Τελετή Απονομής Βραβείων Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα και η Συναυλία Βραβευμένων Υποτρόφων του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer. 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Τα Βραβεία απονέμονται από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και από τον Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου Αθήνας.


Ειδικότερα, τα Βραβεία Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα 2015 απονέμονται στα παρακάτω πρόσωπα και φορείς: Εταιρεία Φίλων Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην Πρόεδρό της, Ελευθερία Μεντή (Μεγάλο Βραβείο Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα), Έλλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου (Μεγάλο Βραβείο Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα), Αεροπορική Εταιρεία AEGEAN (Μεγάλο Βραβείο Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα-κατηγορία Κοινωνικής Προσφοράς), Οικογένεια Πολυξένης Ματέϋ Ρουσοπούλου (Βραβείο Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα-κατηγορία Μουσικής Εκπαίδευσης), Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» (Βραβείο Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα- κατηγορία Πολιτιστικού Οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Ελληνική Περιφέρεια), Κωνσταντίνο Παπαζαφειρόπουλο (Βραβείο Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα-κατηγορία Νέου Συνθέτη) και Διονύσιο Μπάλλα (Βραβείο Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα-κατηγορία Κοινωνικής Προσφοράς-Διάσωσης και Διάδοσης της Ελληνικής Παράδοσης).   

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετέχουν ο πιανίστας-συνθέτης Ελευθέριος Μισιργής, η πιανίστα Σοφία Ματσάγκου, η σοπράνο Βάσια Αλάτη, ο πιανίστας Θάνος Μαργέτης και η Παιδική Χορωδία Ωδείου «Clement Harris», υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη.

 

Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer ιδρύθηκε το 1979 και έχει θέσει ως βασικούς του σκοπούς  να διατηρήσει με κάθε δυνατό μέσο ζωντανή τη μνήμη της αξέχαστης πιανίστας Gina Bachauer (1913-1976). Συνεχίζοντας το όραμά της, υποστηρίζει και προβάλει νέους προικισμένους σολίστ. Κάθε χρόνο προσφέρει υποτροφίες σε επιλεγμένους, ιδιαίτερα ταλαντούχους μουσικούς, για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά την διάρκεια της πορείας του έχει συνεργαστεί με σπουδαίες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής σκηνής, όπως οι Wolfgang Sawallisch, Ζubin Mehta, Vladimir Ashkenazy, Murray Perahia και Alicia de Larrocha, καθώς και με γνωστές ορχήστρες (Philharmonia Orchestra, Israel Philharmonic κ.ά.).

 

Ο Σύνδεσμος Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας (ΣΑΙΕΚΑ) ιδρύθηκε το 1978 με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πρωτεύουσας και την επίλυση προβλημάτων της, που σχετίζονται με τον εμπορικό τομέα. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πορείας και σημαντικής δράσης του, έχει λάβει σοβαρές θέσεις απέναντι στα προβλήματα της πρωτεύσας,  ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει ημερίδες, συμπόσια, συνέδρια και εκθέσεις με θέμα την Αθήνα. 

 

Ο Νικόλας Δούμπας (1830-1900) υπήρξε ελληνο-αυστριακός ευεργέτης, επιχειρηματίας, μεγάλος φιλόμουσος, συλλέκτης μουσικών χειρόγραφων και στενός φίλος των Richard Wagner και Johann Strauss.   

Σχετικές ειδήσεις
59α Βραβεία Grammy: Η Adele η μεγάλη νικήτρια
13.02.2017 12:37
Η 59η τελετή απονομής των Βραβείων Grammy πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, με οικοδεσπότη τον Τζέιμς Κόρντεν, και μεγάλη νικήτρια της βραδιάς την Adele, η οποία κέρδισε πέντε βραβεία.
Δημήτρης Λάππας, Κώστας Γεράκης και Σεμέλη Παπαβασιλείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
05.12.2016 11:17
"3 Μαύρα Πρόβατα δεν μπαίνουν στο μαντρί!" είναι ο τίτλος του μουσικού προγράμματος του Δημήτρη Λάππα, του Κώστα Γεράκη και της Σεμέλης Παπαβασιλείου, που ξεκινά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Η Κρινιώ Νικολάου και η Δέσποινα Ολυμπίου στη Μονή Λαζαριστών
30.06.2016 14:33
Μ’ έναν ιδιαίτερο σκοπό έρχονται για μια συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών η Κρινιώ Νικολάου και η Δέσποινα Ολυμπίου, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, στις 21:30.
Antonio Sanchez & Migration live στο Gazarte
14.04.2016 12:41
Για πρώτη φορά στην Αθήνα ο συνθέτης του Soundtrack της ταινίας Birdman που σάρωσε τα βραβεία στην περσινή τελετή των Βραβείων Oscar!