Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Re-Μicro μ 5 @ metamatic:taf

Re-Μicro μ 5 @ metamatic:taf

Το metamatic:taf και το Micro μ Festival παρουσιάζουν και φέτος τις πέντε ταινίες που ξεχώρισαν στο 5ο Micro μ Festival σε μια μοναδική προβολή τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.30.

 

Το Micro μ Festival είναι ένα ετήσιο διαγωνιστικό φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, όπου μόνος κριτής είναι το ίδιο το κοινό. Φιλοδοξεί να καλύψει την ανάγκη των νέων κινηματογραφιστών να βρουν έναν τρόπο προβολής του έργου τους αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της ταινίας μικρού μήκους στη χώρα μας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο για μία ημέρα, ταυτόχρονα στην Αθήνα και άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο, μια γιορτή, βασισμένη στην έμπνευση και τη διάδραση μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο.

 

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, το κοινό δέκα πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Πτολεμαΐδα, Ηράκλειο, Βέροια, Ξάνθη, Κέρκυρα και Παρίσι) έδωσε δυναμικά το «παρών» και ψήφισε για την ανάδειξη της αγαπημένης ταινίας μικρού μήκους του 5ου Micro μ Festival.  Ήταν τόσο καλή η παρέα που αποφασίσαμε να μην περιμένουμε μέχρι το επόμενο φθινόπωρο για να ξαναβρεθουμε και έτσι τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο metamatic:taf, θα απολαύσουμε και πάλι μαζί σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τις πέντε πρώτες ταινίες που προέκυψαν από την ψηφοφορία του κοινού των δέκα πόλεων κατά τη διάρκεια του 5ου Micro μ Festival.

 

Πρόκειται για τις ταινίες:

 

The Gift of Magi της Ισμήνης Δασκαρόλη

Forever Young του Σπύρου Χαραλάμπους

Για Πάντα του Νίκου Μανδαράκα

Πέντε Τρόποι να Πεθάνεις της Νταιάνας Παπαδάκη

Στ' Αλήθεια του Κωνσταντίνου Φραγκούλη 

Σχετικές ειδήσεις
6o Micro μ Festival: Δεκαπέντε ταινίες ετοιμάζουν βαλίτσες
09.08.2016 16:18
Τα 15 πολυπόθητα «εισιτήρια» του 6oυ Micro μ Festival βρήκαν εδώ και λίγες ώρες τους αποδέκτες τους καθώς η προκριματική επιτροπή του φεστιβάλ ψήφισε τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στη φετινή διοργάνωση.
Οι ταινίες του εθνικού διαγωνιστικού τμήματος του SeaNema Open Air Film Festival 2016
06.07.2016 13:44
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η διαδικασία επιλογής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 2ου SeaNema Open Air Film Festival ολοκληρώθηκε και 8 υπέροχες ταινίες μικρού μήκους από ανερχόμενους Έλληνες σκηνοθέτες θα ταξιδέψουν στην Κεφαλονιά για να διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ!
1ο Φεστιβάλ Reborn in Athens στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες
27.06.2016 11:27
Θεσσαλονίκη, Βόλος, Χανιά, Πάτρα, Άρτα δίνουν το θεατρικό τους στίγμα στην Αθήνα και παρουσιάζουν παραστάσεις που ξεχώρισαν τη σαιζόν που πέρασε στο 1ο Festival Reborn in Athens: το φεστιβάλ που διοργανώνει η εταιρεία PRO 4, με στόχο την παρουσίαση δυνατών παραστάσεων σε μία γιορτή θεάτρου αποκλειστικά αφιερωμένη στη δημιουργία εκτός Αθηνών.
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Τελετή λήξης και Βραβεία
19.05.2016 15:17
Η Αθηναϊκή διαδρομή του 3ου φεστιβάλ ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου, σε ένα κατάμεστο ΙΝΤΕΑΛ, με την προβολή της ταινίας λήξης του φεστιβάλ El Cuerpo | The Body.
Απολαύστε 48 ώρες Sundance Film Festival στο Sundance Channel HD αποκλειστικά στον OTE TV!
20.11.2015 14:10
Το μεγαλύτερο ανεξάρτητο φεστιβάλ κινηματογράφου στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Sundance Film Festival (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς) έρχεται στις μικρές σας οθόνες. Ένα Σαββατοκύριακο, γεμάτο ταινίες που ξεχώρισαν, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε στις 21 και 22 Νοεμβρίου, καθώς το Sundance Channel HD, που προβάλλεται αποκλειστικά στον OTE TV πραγματοποιεί ένα 48ωρο αφιέρωμα σε φιλμ που διακρίθηκαν και καθήλωσαν το κοινό στο Sundance Film Festival.