Οι Περσινές Βροχές του Χρήστου Καρασαββίδη, του πολυσυζητημένου νέου θεατρικού συγγραφέα,  μετά το πρώτο επιτυχημένο τους ανέβασμα, επιστρέφουν με νέο αέρα στις 18 Δεκεμβρίου 2015, ειδικά για τη σκηνή του θεάτρου «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μετά τα μεσάνυχτα!

Να είσαι σίγουρος, αγάπη μου, πως όποιο αριστούργημα γνώρισε ο κόσμος και δεν είχε γεύση από χώμα, φύλλα κι αλμυρό νερό το κάναμε εμείς, οι άνθρωποι. Γι’ αυτό να μας έχεις εμπιστοσύνη. Μόνο εμείς απομείναμε. Κι η ποίηση. Κι ο πόλεμος όσο μεγάλος κι αν είναι δεν έχει ποίηση. Γι’ αυτό μην πας.

Μια ηθοποιός αναμετράται µε τα γεγονότα που στιγμάτισαν τέσσερις δεκαετίες πολέµων, ερώτων κι απωθημένων: από την άνοιξη του 1914 έως τις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακροπατώντας ανάµεσα στα περασµένα και τα µελλοντικά μεγαλεία των ανθρώπων, ξετυλίγεται η ιστορία μια κοπέλας που ξαφνικά χάνει τα πάντα καθώς ο αγαπημένος της ετοιμάζεται να ριχτεί στον πόλεμο που μόλις έχει ξεκινήσει. Άλλοτε επικαλούμενη τη λογική κι άλλοτε το συναίσθημα, η ηρωίδα αποτελεί μια συνεκδοχή κάθε γενιάς που άλλα περίμενε κι άλλα τελικά είδε να συμβαίνουν.

Ο Χρήστος Καρασαββίδης είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (2014)  και μέλος της δημιουργικής καλλιτεχνικής ομάδας “ΡαΚούν” (2014). Ως μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας γράφει τόσο για το θέατρο όσο και για τον κινηματογράφο. Οι Περσινές Βροχές είναι η τρίτη του συγγραφική δουλειά.

Ένας συνδυασμός ποιητικού ρεαλισμού και πραγματικών γεγονότων, πάνω στον έρωτα της ζωής και στο πόλεμο του θανάτου.

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείµενο/Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρασαββίδης

Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταµπούλου

Ενδυµατολόγος: Βασιλική Σύρµα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Σαμαρά

Μουσική επιµέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης

Φωτογραφίες: Ηλέκτρα Σταμπούλου, Τζίνα Σταυρουλάκη

Συμπαραγωγή: What If? Productions & Λυκόφως

Με τη Δώρα Παρδάλη

Διάρκεια: 70΄