Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι αναγνώστες επιλέγουν το εξώφυλλο του νέου βιβλίου του Τζούλιαν Μπαρνς

Οι αναγνώστες επιλέγουν το εξώφυλλο του νέου βιβλίου του Τζούλιαν Μπαρνς

Οι αναγνώστες επιλέγουν το εξώφυλλο για το νέο βιβλίο του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα Τζούλιαν Μπαρνς με τίτλο «Ο αχός της εποχής»

 

Στις εκδόσεις Μεταίχμιο βασική προτεραιότητά μας αποτελούν οι αναγνώστες, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη, τις προτάσεις και τις ιδέες τους. Τους προσκαλούμε λοιπόν να εμπλακούν άμεσα στην εκδοτική διαδικασία επιλέγοντας το εξώφυλλο για ένα από τα σημαντικότερα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά το 2016: το νέο μυθιστόρημα του Τζούλιαν Μπαρνς –ενός από τους πιο παραγωγικούς και καταξιωμένους λογοτέχνες της εποχής μας–  με τίτλο Ο αχός της εποχής!

Ο Μπαρνς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους συγγραφείς της σύγχρονης βρετανικής λογοτεχνικής σκηνής και η κυκλοφορία ενός ακόμα βιβλίου του αποτελεί, παγκοσμίως, τεράστιο εκδοτικό γεγονός. Είναι άλλωστε το πρώτο μυθιστόρημα που εκδίδει ο συγγραφέας μετά το βραβευμένο το 2011 με Man Booker Ένα κάποιο τέλος, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ο αχός της εποχής θα εκδοθεί στη Μ. Βρετανία τον Ιανουάριο του 2016, ενώ θα ακολουθήσουν ο Καναδάς και οι ΗΠΑ. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο εξασφάλισαν τα δικαιώματα έκδοσης στην Ελλάδα και η κυκλοφορία του αναμένεται την άνοιξη του 2016 (7/3) σε μετάφραση του Θωμά Σκάσση.

Ο αχός της εποχής είναι μια ιστορία για τη σύγκρουση ζωής και τέχνης, το θάρρος, τη δειλία και τον πόνο του αναπόφευκτου συμβιβασμού:

Μάιος του 1937. Ένας τριαντάρης περιμένει δίπλα στον ανελκυστήρα μιας πολυκατοικίας του Λένινγκραντ. Περιμένει όλη τη νύχτα ότι ανά πάσα στιγμή θα τον οδηγήσουν στο Αρχηγείο της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας. Καμιά από τις διασημότητες που γνώρισε την περασμένη δεκαετία δεν μπορεί τώρα να του φανεί χρήσιμη. Και ελάχιστοι από όσους οδηγούνται στο Αρχηγείο επιστρέφουν.  
Αυτή είναι η αφετηρία του νέου μυθιστορήματος του Μπαρνς, το οποίο αφηγείται τη διαδρομή του μεγάλου ρώσου μουσικού Ντμίτρι Σοστακόβιτς καθώς και την καθοριστική για τη ζωή και το έργο του σχέση του με το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας του.

Αυτά ήταν και τα σημεία αναφοράς του Redoine Amzlan, του graphic designer που ανέλαβε τον σχεδιασμό του εξωφύλλου της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου. Όπως μας εκμυστηρεύεται:Ως έμπνευση για το εξώφυλλο χρησιμοποίησα στοιχεία από το κίνημα του Bauhaus και από τη Ρώσικη Πρωτοπορία. Bauhaus επειδή ήθελα στο εξώφυλλο να κυριαρχεί η γεωμετρία και Ρώσικη Πρωτοπορία λόγω της εποχής στην οποία εκτυλίσσεται η υπόθεση του βιβλίου. Μία από τις προτάσεις βασίζεται στο στοιχείο του χεριού, καθώς το χέρι έχει να κάνει και με τη δουλειά του μαέστρου, του συνθέτη, του μουσικού και με τον άνθρωπο της επανάστασης. Η μουσική και το αλφάβητό της βρίσκονται επίσης στο κέντρο του σχεδιασμού του εξωφύλλου για το νέο βιβλίο του Julian Barnes.

Περισσότερα για τη δουλειά του Redoine Amzlan θα βρείτε στη διεύθυνση:www.facebook.com/redoineamzlan

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό δημιουργήθηκαν τρία εξαιρετικά εξώφυλλα, που ανταποκρίνονται εικαστικά στο υψηλό λογοτεχνικό επίπεδο του έργου. Οι αναγνώστες μας επιλέγουν ποιο θα κοσμήσει το βιβλίο συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη φόρμα που βρίσκεται στον διαδικτυακό μας τόπο www.metaixmio.gr έως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε κλήρωση και δέκα τυχεροί θα κερδίσουν ένα αντίτυπο του βιβλίου την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του από τις εκδόσεις Μεταίχμιο !

Σχετικές ειδήσεις
Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη στους Αναγνώστες στο πατάρι
04.01.2017 11:52
Το Stretto, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, υποδέχεται στις Light Stretto Nights και στη σειρά βιβλιοφιλικών συναντήσεων υπό τον τίτλο Αναγνώστες στο πατάρι τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη.
Παρουσίαση βιβλίου-CD
10.10.2016 10:31
Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την επίσημη κυκλοφορία της ποιητικής συλλογής “Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” από τις Εκδόσεις Εντύποις, και ο συγγραφέας -Γιώργος Καββαδίας- καλεί τους αναγνώστες του βιβλίου, αλλά και τους λάτρεις της φωτογραφίας, της μουσικής και του κινηματογράφου σε μια γιορτή!
Βραβεία Public 2016: Οι φετινοί νικητές
25.05.2016 15:53
Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι αναγνώστες ανέδειξαν τους νικητές των Βραβείων Βιβλίου Public, στο κατάμεστο θέατρο Παλλάς!
Ο αχός της εποχής - Τζούλιαν Μπαρνς
30.03.2016 09:26
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Ο αχός της εποχής του Τζούλιαν Μπαρνς σε μετάφραση του Θωμά Σκάσση.
Η Thea Halo παρουσιάζει το βιβλίο της στο Εν Πλω
03.03.2016 10:40
Η Thea Halo η συγγραφέας του βιβλίου Ούτε το όνομά μου, στο οποίο αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο την αληθινή ιστορία της μητέρας της μέσα από πορείες θανάτου που αποδεκάτισαν τον Ποντιακό Ελληνισμό, συναντά τους αναγνώστες της Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, στο Χώρο Βιβλίου και Πολιτισμού Εν Πλω.