Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δημήτρης Μυστακίδης για δύο live στο Γυάλινο Upstage

Ο Δημήτρης Μυστακίδης για δύο live στο Γυάλινο Upstage

Μπορεί το ρεμπέτικο να αρθρώσει μία οικουμενική μουσική γλώσσα, χωρίς να χάσει την ταυτότητά του; Μπορούν οι διαφορετικές ερμηνείες σπουδαίων και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών να βρουν τη νέα, κοινή τους διάλεκτο πάνω στα τάστα μίας κιθάρας;

 

Ο Δημήτρης Μυστακίδης μας απαντά θετικά και ευθύβολα με τη νέα του δισκογραφική δουλειά που φέρει τον τίτλο «Εσπεράντο». Δεκαέξι αστικά λαϊκά τραγούδια του μεταπολεμικού ρεπερτορίου, συνθέτουν τον καμβά πάνω στον οποίο υφαίνουν οι χορδές της κιθάρας του ένα νέο εκφραστικό τρόπο και μουσικό τόπο, όπου συναντιούνται καταξιωμένοι δημιουργοί του χθες και του σήμερα. 

 

Και μετά από απαίτηση του κόσμου, ο οποίος αγκάλιασε τόσο την τελευταία του δουλειά, όσο και το επιτυχημένο πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο καλλιτέχνης, οι εμφανίσεις του στο Γυάλινο Upstage επαναλαμβάνονται την Παρασκευή 11 και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

 

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γιώτα Νέγκα, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελένη Βιτάλη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ματούλα Ζαμάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Κωστής Αβυσσινός, ο Μανώλης Πάππος, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φώτης Σιώτας, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Χρήστος Μαστέλος ανταμώνουν με τους Απόστολο ΚαλδάραΓιώργο ΓιαννακόπουλοΓιώργο ΛαύκαΓιώργο ΜητσάκηΔημήτρη ΣέμσηΜανώλη ΧιώτηΜιχάλη ΣουγιούλΙωάννη ΔερμιτζάκηΚώστα ΚοφινιώτηΚώστα Σκαρβέλη, Μίμη Τραϊφόρο, Μ. ΜαργαρίτηΝίκο ΜουρκάκοΣπύρο Περιστέρη, Τάκη Μωράκη, Χαράλαμπο Βασιλειάδη, Χρήστο Κολοκοτρώνη και αποθέτουν την δημιουργική τους ενέργεια στον μεστό, δεξιοτεχνικό μουσικό λόγο του Δημήτρη Μυστακίδη.

 

Η «Εσπεράντο» του δεξιοτέχνη μουσικού είναι ένα έργο με νέο φως, πολλή μαστοριά, απόλυτο μέτρο και οικονομία, όπου η λαϊκή κιθάρα πρωταγωνιστεί τόσο μελετημένα που μοιάζει αδάμαστη και τόσο δεξιοτεχνικά που ακούγεται απλή και φυσική, σαν να ήταν οι «λέξεις» της πάντα εκεί.

 

Ο Δημήτρης Μυστακίδης χάρη στον πολύχρονο, επίμονο, συστηματικό και συναρπαστικό διάλογο με τις καταβολές της τέχνης και της μουσικής του, ενσωματώνει επιρροές από τη manouche, τα blues, το σύγχρονο έντεχνο , αλλά και την λαϊκοδημοτική μουσική και μας χαρίζει έναν δίσκο που ενώνει τους φίλους της καλής μουσικής.

 

Το cd  κυκλοφορεί από τη Fishbowl και διατίθεται σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Γυάλινο Up Stage
23.01.2017 16:20
Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Φεβρουαρίου (4 - 11- 18 – 25), με νέο υλικό στο Γυάλινο Up Stage.
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
Ο Δημήτρης Μπάκουλης ζωντανά στο Γυάλινο UpStage
08.03.2016 12:54
Με αφορμή το δισκογραφικό του ντεμπούτο και με όχημα το νεοσύστατο ακουστικό του τρίο, ο Δημήτρης Μπάκουλης παρουσιάζει την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στο Γυάλινο UpStage, μια παράσταση που παντρεύει το μεγαλείο της Ανατολής με την ευθύτητα του λαϊκού μας τραγουδιού.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης ξανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
03.03.2016 14:50
Για 4 συνεχόμενες Παρασκευές, ξεκινώντας από τις 11 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι ΞΑΝΑ η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».