Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

onˑentropy: Συλλογή μαρμάρινων αντικειμένων στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος

onˑentropy: Συλλογή μαρμάρινων αντικειμένων στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος

Το παλαιοπωλείο Μαρτίνος παρουσιάζει για πρώτη φορά τη συλλογή μαρμάρινων, χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων του εργαστηρίου onˑentropy την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015.

 

Το μάρμαρο, ένα αρχέτυπο Ελληνικό υλικό, παίρνει αντισυμβατικό ρόλο στο σχεδιασμό των onˑentropy, συνδυάζοντας τη βαριά και συμπαγή ιδιότητά του με την ευάλωτη, εύθραυστη και ημιδιαφανή μορφή του προσκαλώντας το κοινό να τα ακουμπήσει.

 

Το ατελιέ onˑentropy, ιδρύθηκε το 2009 από τις αδερφές Νίκη και Ζωή Μοσκοφόγλου με σκοπό να πειραματιστούν με την «εντροπία» του μαρμάρου, όρος της φυσικής που αναφέρεται στο μετασχηματιστικό δυναμικό του υλικού και τους εγγενείς περιορισμούς του. Το αποτέλεσμα είναι οι περίπλοκες και λεπτεπίλεπτες δημιουργίες που αναδεικνύουν τις διαχρονικές ιδιότητες του μαρμάρου με σύγχρονα σχέδια.

Σχετικές ειδήσεις
Η ζωή των πραγμάτων: Τέσσερις θεωρήσεις αβέβαιων αντικειμένων, ομαδική έκθεση στη γκαλερί CAN
02.11.2016 14:58
Η γκαλερί CAN CHRISTINA ANDROULIDAKI εγκαινιάζει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση Η ζωή των πραγμάτων: Τέσσερις θεωρήσεις αβέβαιων αντικειμένων.
Leftovers of a Landscape: έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος
21.09.2016 10:43
Το παλαιοπωλείο Μαρτίνος με χαρά παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη, με τίτλο «Leftovers of a landscape», στις 20 Οκτωβρίου 2016 με πίνακες ζωγραφικής και κολλάζ.
Ai Weiwei at Cycladic: Aντικείμενα εμπνευσμένα από την έκθεση στο Cycladic Shop
31.08.2016 17:12
Με αφορμή την έκθεση ««Ai Weiwei at Cycladic» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, το Cycladic Shop φιλοξενεί μια νέα συλλογή αντικειμένων, εμπνευσμένων από την έκθεση αλλά και ευρύτερα από το έργο, τη ζωή και τη δράση του δημοφιλούς Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή.
Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων η τιμώμενη συλλογή στην Art Athina 2016
25.05.2016 15:39
Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων αποτελεί την Τιμώμενη Συλλογή της φετινής διοργάνωσης της Art Athina, η οποία παρουσιάζει μια επιλογή από μερικά ιστορικά έργα που επιμελείται ο Καλλιτεχνικός της Διευθυντής, Ντένης Ζαχαρόπουλος.
99,9 του Di Kirios Criton στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος
21.03.2016 10:51
Ο ΜΑΡΤΙΝΟΣ με χαρά παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο 99,9, καθώς και το βιβλίο, το οποίο αποτελεί ένα αυτοτελές έργο τέχνης του Kirios Criton.