Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

A los niños: μια παράσταση - έκπληξη της Αναστασίας Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο

A los niños: μια παράσταση - έκπληξη της Αναστασίας Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο

Μια παράσταση-έκπληξη έρχεται αυτό το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Μικροσκοπικό Θέατρο, σε ερμηνεία της ίδιας της χορογράφου Αναστασίας Λύρα. Μια performance βασισμένη στον κύκλο τραγουδιών του Mahler “Τραγούδια για τα Νεκρά Παιδιά”. Το έργο είναι το τρίτο μέρος του κύκλου παραστάσεων με τον τίτλο Danzas Minimas (Ελάχιστοι Χοροί).

Ερμηνεία: Αναστασία Λύρα

Μουσική: Gustav Mahler “Kindertotenlieder”, ερμηνεία Kathleen Ferrier

 

Tu Αmor a Contrarreloj (Ο Έρωτάς σου Κόντρα στο Χρόνο)

Ένα περιστροφικό σόλο της Εύας Παγουλάτου που συνδιαλέγεται με τους ρυθμούς του σπαρακτικού φλαμένκο του Paco de Lucia. Η χορεύτρια εμπνέεται από το καταλυτικό πάθος της μουσικής και αυτοσχεδιάζει την κίνησή της, χωρίς να βασίζεται κατά κύριο λόγο στη χαρακτηριστική κινητική γλώσσα του φλαμένκο. Ο τίτλος του έργου, που στα ισπανικά σημαίνει κυριολεκτικά «κόντρα στο ρολόι», περιγράφει την αριστερόστροφη –άρα κόντρα στη φορά των δεικτών του ρολογιού– περιστροφική κίνηση της χορεύτριας. Μεταφορικά, κατά προέκταση, ο τίτλος αναφέρεται αναπόφευκτα σε ό,τι μπορεί να περιγραφεί ως Επείγον σχετικά με τον έρωτα στη ζωή και την τέχνη και ακόμη ειδικότερα, σχετικά με τον έρωτα για τη Ζωή και την Τέχνη. Μετουσιώνοντας το πάθος της σε εκστατική τελετή, η περιστρεφόμενη χορεύτρια, ως πάσχουσα γυναίκα, αγγίζει εντέλει, την Κάθαρση.

Ερμηνεία: Εύα Παγουλάτου

Μουσική:  Paco de Lucia

 

Χορογραφία/Κοστούμια/Φωτισμοί: Αναστασία Λύρα

Διάρκεια: 50 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Τέσσερις εποχές: Σύγχρονος χορός στο Μικροσκοπικό Θέατρο
04.11.2016 15:16
Στις «Τέσσερις Εποχές» του Μικροσκοπικού Θεάτρου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, η Αναστασία Λύρα ιχνογραφεί τις κινήσεις του χορού πάνω σε τέσσερα κομμάτια μουσικής για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ.
Αυλαία στο Μικροσκοπικό Θέατρο με ένα Πρελούδιο
13.06.2016 12:07
Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων σύγχρονου χορού «είναι καιρός – δεύτερη περίοδος» στο Μικροσκοπικό Θέατρο, με την παράσταση Πρελούδιο που είναι ένα νέο χορευτικό σόλο της Αναστασίας Λύρα.
Τέσσερις Εποχές: Παράσταση σύγχρονου χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
09.05.2016 14:45
Στις Τέσσερις Εποχές του Μικροσκοπικού Θεάτρου, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στις 20:00, η Αναστασία Λύρα ιχνογραφεί τις κινήσεις του χορού πάνω σε τέσσερα κομμάτια μουσικής για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ.
Η Σεχραζάτ όταν χορεύει: Μία παράσταση σύγχρονου χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
21.03.2016 14:34
Το Μικροσκοπικό Θέατρο θα παρουσιάσει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 20:00, τους χορούς «Σεχραζάτ», «Οντίν», «Λυπημένο πουλί» και «Σκαρμπό», βασισμένους στα ομώνυμα έργα του Γάλλου συνθέτη Μωρίς Ραβέλ.
Η Σεχραζάτ όταν χορεύει: Παράσταση Σύγχρονου Χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
29.02.2016 12:48
Το Μικροσκοπικό Θέατρο θα παρουσιάσει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 20:00, τους χορούς «Σεχραζάτ», «Οντίν», «Λυπημένο πουλί» και «Σκαρμπό», βασισμένους στα ομώνυμα έργα του Γάλλου συνθέτη Μωρίς Ραβέλ.