Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

7ο Φιλανθρωπικό Παζάρι στο Μερόπειο Ίδρυμα

7ο Φιλανθρωπικό Παζάρι στο Μερόπειο Ίδρυμα

Το Μερόπειο Ίδρυμα διοργανώνει το 7ο Φιλανθρωπικό Παζάρι αγάπης και αλληλεγγύης προς την Τρίτη ηλικία στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2015


Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Ιδρύματος.

 

Λίγα λόγια για την ιστορία του

 

Η ιστορία του Μεροπείου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ξεκίνησε πριν από εκατό χρόνια (1914), όταν ένα κοριτσάκι, η Μερόπη έχασε την μάχη με τον θάνατο στα 12 της χρόνια. Μετά από αυτό οι γονείς της αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Ίδρυμα, το Μερόπειο, αφιερωμένο στη μνήμη της, που σκοπό είχε τότε να μορφώνει φτωχά κορίτσια.

Το Ίδρυμα στεγάσθηκε στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου 45 και λειτουργεί ανελλειπώς από το 1914. Μέσα στα πρώτα επτά χρόνια (1914-1922), με την εθελοντική εργασία πολλών ανθρώπων, το Μερόπειο έδωσε την δυνατότητα σε εκατοντάδες άπορα κορίτσια, σε μια πρωτοποριακή για την εποχή κίνηση, να μορφωθούν, να μάθουν ξένες γλώσσες, μουσική , νοικοκυριό και παράλληλα ένα επάγγελμα που θα τα έκανε οικονομικά ανεξάρτητα και χρήσιμα μέλη στην κοινωνία.

Λίγο αργότερα, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή (1922) παράλληλα με το δικό του έργο , το Μερόπειο ανέλαβε για πέντε χρόνια τη συντήρηση προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής προσφέρει συσσίτιο σε χιλιάδες πολίτες της σκληρά δοκιμαζόμενης τότε Αθήνας.

Από το 1970 το Ίδρυμα βρέθηκε κοντά στην Τρίτη Ηλικία και από τότε έως και σήμερα έχει αναλάβει την φροντίδα ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες στερούνται βασικών πόρων.

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων λειτουργεί σε νεόδμητο κτίριο, προσφορά αγάπης του κόσμου, στην οδό Μενελάου 96, στην Καλλιθέα και φιλοξενεί τριάντα τρεις ηλικιωμένες κυρίες.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η φιλανθρωπική δράση του Μεροπείου δεν θα μπορούσε να είναι γεγονός, αν οι απλοί πολίτες δεν ήταν αρωγοί σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια.

Η μικρή προσφορά μας στον συνάνθρωπο είναι πολύτιμη. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε ένα καλύτερο κόσμο, για να προσφέρουμε στα γηρατειά φροντίδα, θαλπωρή και αγάπη

Σχετικές ειδήσεις
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει το ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο
29.12.2016 17:12
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 23 Φεβρουαρίου, η επίσημη τελετή παράδοσης.
Οι διαλέξεις του Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
29.12.2016 15:56
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη εγκαινιάζει το νέο χρόνο με νέες διαλέξεις από τους Γιώργο Κοντογιώργη, Ματθαίο Γιωσαφάτ, Γιάννη Μετζικώφ και Στέλιο Ράμφο.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Εργαστήρια τεσσάρων καλλιτεχνών στο Ίδρυμα Άνω Κάτω
17.05.2016 13:54
Το Ίδρυμα Άνω Κάτω σας προσκαλεί στα εργαστήρια των Λυδία Δαμπασίνα, Μανώλη Μπαμπούση, James Bridle, & Navine G. Khan-Dossos το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.
Straycare.gr: Πασχαλινό bazaar 2016 στο Ρομάντσο
04.04.2016 13:35
Η Straycare.gr - Αδέσποτη Φροντίδα στήνει ένα μεγάλο πασχαλινό bazaar αφιερωμένο στους μικρούς, αδέσποτους φίλους μας.