Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στο GoetheInstitut Athen θα προβληθεί η ταινία «Πολυαγαπημένες αδερφές», σε σκηνοθεσία του Dominik Graf, με θέμα ένα ερωτικό τρίγωνο με ποιητή και φόντο τη Γαλλική Επανάσταση.

Η συνεσταλμένη Charlotte και η αδερφή της Caroline, δυστυχισμένη στο γάμο της, κόρες ξεπεσμένης οικογένειας ευγενών από το Thüringen, είχαν κάποτε ορκιστεί η μια στην άλλη να μοιράζονται τα πάντα. Κι αυτόν τον όρκο τον παίρνουν πολύ στα σοβαρά όταν το καλοκαίρι του 1788 εμφανίζεται στη ζωή τους ο ποιητής Friedrich Schiller.

Μείγμα τεκμηριωμένων γεγονότων και μυθοπλασίας, η ταινία επικεντρώνεται κυρίως στο ερώτημα κατά πόσο θα μπορούσε να επιβιώσει μια σχέση τριών, πόσο εφικτός θα μπορούσε να είναι ένας «γάμος μεταξύ τριών».

Το ερωτικό ιστορικό δράμα εξελίσσεται με φόντο τη Βαϊμάρη, πολιτιστικό κέντρο της εποχής, και τη Γαλλική Επανάσταση.

Σκηνοθεσία: Dominik Graf

Ηθοποιοί: Hannah Herzsprung, Henriette Confurius, Florian Stetter, Claudia Messner, Roland Zehrfeld, Maja Maranow, Anne Schäfer, Andreas Pietschmann

(2014, 134´)

Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους

Η ταινία προβλήθηκε σε παγκόσμια πρώτη στο Διαγωνιστικό Τμήμα της Μπερλινάλε 2014 και επιλέχθηκε μεταξύ 17 γερμανικών ταινιών ως υποψήφια για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2014.

Διακρίσεις:

Βραβείο για την Καλύτερη Κάμερα του Κρατιδίου της Βαυαρίας, 2014

Γερμανικά Κινηματογραφικά Βραβεία (Lola) 2015: Κοστουμιών και Μακιγιάζ

Βραβείο των Γερμανών Κριτικών Κινηματογράφου 2015: Καλύτερης Μουσικής, Καλύτερου Μοντάζ