Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μουσική για Τρίο Εγχόρδων

Μουσική για Τρίο Εγχόρδων

Ένα εξαίρετο Τρίο Εγχόρδων αποτελούμενο από τους Ρουμάνους δεξιοτέχνες Σέρτζιου Ναστάσα (βιολί), Μάριους Ουνγκουρεάνου (βιόλα) και Ροντίν Μόλντοβαν (βιολοντσέλο) παίζουν μουσική δωματίου ,την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος .

Ένα πληθωρικό και απόλυτα ισορροπημένο πρόγραμμα μουσικής δωματίου, με υφέσεις αλλά και έντονες εξάρσεις. Θα ακουστούν έργα των Σούμπερτ, Μότσαρτ , Φρανσέ αλλά και το έργο Dance Dement που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Μ. Ουνγκουρεάνου.

Εναρκτήριο έργο της βραδιάς είναι το Τρίο αρ.2 σε μι ύφεση μείζονα, D 581 του Φραντς Σούμπερτ (1797-1828). Αλλαγή κλίματος με το Ντιβερτιμέντο σε μι ύφεση μείζονα, KV 563 του Αυστριακού εκπροσώπου του βιεννέζικου κλασικισμού Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791) και κατεξοχήν πρωτοπόρου του είδους. Η συνέχεια ανήκει στο Danse Dement, έργο με την υπογραφή του ίδιου του Μάριους Ουνγκουρεάνου Η συναυλία κλείνει με το δυναμικό Τρίο του πολυγραφότατου Γάλλου νεοκλασικιστή συνθέτη Ζαν Φρανσέ (1912-1997) που γράφτηκε το 1933.