Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Σηματωρός: Έκθεση του Αντώνη Χουδαλάκη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Σηματωρός: Έκθεση του Αντώνη Χουδαλάκη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Χουδαλάκη με τίτλο Σηματωρός. Συγκεκριμένα στην έκθεση παρουσιάζεται μια σειρά πορτραίτων αλλά ταυτόχρονα και μια αλληλουχία γεγονότων. Με αφορμή την γεννέτηρά του, τα Χανιά της Κρήτης, ο εικαστικός επικεντρώνει τον ενδιαφέρον του στον άνθρωπο μέσα από μια ερευνητική δουλειά, κατά την οποία, ψάχνει στον τόπο του, ανακαλύπτει κι αποκαλύπτει μικρές ιστορίες ή μεγάλα γεγονότα που τον σημάδεψαν και τα μεταφέρει στο τελάρο του.

 

Σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης Πέγκυ Κουνενάκη που υπογράφει και το κείμενο της έκθεσης ο τόπος, ο χρόνος, στην ιστορική και κοινωνική τους διάσταση, η ταυτότητα ως καθοριστικό στοιχείο του ατόμου στον τόπο και τον χρόνο, η ατομική και η συλλογική μνήμη και η επιρροή της μίας στην άλλη, η μετανάστευση ως αμφίδρομη κατάσταση μεταξύ ντόπιων και ξένων, είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που κατακλύζουν το μυαλό του θεατή, καθώς αντικρίζει την εικαστική δουλειά του Αντώνη Χουδαλάκη. Συνηδητοποιεί κανείς ό,τι είναι μια δουλειά εννοιολογική, με θεματολογία που άπτεται της ελληνικής πραγματικότητας, έμμεσα πολιτική, ερευνητική στη βάση της, πρωτότυπη ως προς τη σύλληψη και τη ζωγραφική εκτέλεσή της.

 

Η σχεδιαστική όπως και η συνθετική ικανότητα του Αντώνη Χουδαλάκη είναι απαράμιλλη. Οι ζωγραφιές του είναι λιτές και απέριττες, σχεδιασμένες με μελάνι πάνω σε επιφάνειες ειδικού χαρτιού, μνημειώνουν χαρακτήρες. Η τεχνική του έχει άμεση σχέση με το σχέδιο. Στην πρώτη επιφάνεια του χαρτιού σχεδιάζεται το θέμα με τους βασικούς τονισμούς, ενώ στη δεύτερη ο πίνακας ολοκληρώνεται με το κτίσιμο των λεπτομερειών και τις πρόσθετε τονικότητες που θέλει εκείνος να δώσει. 

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
Crossing the lines: έκθεση του STMTS στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
23.11.2016 13:54
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Crossing the lines» τoυ STMTS.
Μετέωροι Βηματισμοί: Έκθεση του Ανάργυρου Πασχάλη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
20.09.2016 14:38
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανάργυρου Πασχάλη, «Μετέωροι Βηματισμοί», την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.