Το musicfor φέρνει στις 18 Δεκεμβρίου 2015 στo ανανεωμένo Theater Stage του GAZARTE την πιο hot jazz πλευρά της Νέας Υόρκης!

Tο εκπληκτικό Will Vinson Quartet, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, αποτελούμενο από τους κορυφαίους μουσικούς Jeff Ballard στα ντραμς, Mike Moreno στην κιθάρα, Rick Rosato στο μπάσο και βέβαια τον Will Vinson στο σαξόφωνο, έχει κερδίσει κριτικούς και κοινό με τον σύγχρονο και ευαίσθητο ήχο του, ενώ καταφέρνει να ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην παραδοσιακή jazz σκηνή και τις σύγχρονες αυτοσχεδιαστικές φόρμες.

Η εμφάνιση του Will Vinson Quartet, στο Gazarte, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να δούμε και να ακούσουμε ζωντανά κάποιους από τους πρωτοπόρους και σπουδαιότερους μουσικούς του είδους! Μην τη χάσετε!

Ο Will Vinson σαξοφωνίστας και συνθέτης με καταγωγή από το Λονδίνο, ζει στη Νέα Υόρκη από το 1999. Από τότε μέχρι σήμερα εμφανίζεται και ηχογραφεί με κορυφαία ονόματα της τζαζ, ενώ έχει στο ενεργητικό του πέντε άλμπουμ ως συνθέτης. Το σαξόφωνο του Will χαρακτηρίζεται από απίστευτη δύναμη και δραματική ευαισθησία και φέρει τη δική του μοναδική προσέγγιση κάθε φορά.

Ο Jeff Ballard μεγάλωσε ακούγοντας καλλιτέχνες όπως οι Count Basie, Ella Fitzgerald, Louie Armstrong, Sergio Mendez, Oscar Peterson, Milton Nascimento ενώ την περίοδο διαμονής του στο San Francisco, άρχισε να τον απορροφά η μοντέρνα jazz.  Σε ηλικία 25 χρονών βρέθηκε να παίζει με τον Ray Charles, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα θεωρεί πως τον δίδαξε το groove  με τον καλύτερο τρόπο. Μετά από τρία χρόνια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε και συνεργάστηκε με επαγγελματίες με την ίδια μουσική προσέγγιση, όπως Kurt Rosenwinkel, Mark Turner, Brad Mehldau, Avishai Cohen, Guillermo Klein, Larry Grenadier, Ben Allison, κ.ά. Επίσης έχει παίξει και έχει κάνει περιοδείες με τους Eddie Harris, Bobby Hutcherson, Buddy Montgomery, Lou Donaldson, Mike Stern, και Danilo Perez.

Αναγνωρισμένος ως μια από τις κορυφαίες  φυσιογνωμίες  της νέας γενιάς των jazz μουσικών, ο Mike Moreno από το 2007 βγάζει τακτικά τα δικά του άλμπουμ με μεγάλη επιτυχία. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του “Another Way” κυκλοφόρησε το 2012 από την World Culture Music, μπαίνοντας στην λίστα των 25 “Best of 2012” Jazz Releases στα itunes.

Mε καταγωγή από τον Καναδά και σπουδές στο The New School for Jazz and Contemporary Music της Νέας Υόρκης ο Rick Rosato κέρδισε το καλοκαίρι του 2014 με το δικό του Τρίο το Βραβείο Jazz Galaxie για την καλύτερη σύνθεση με τίτλο “New Untitled” στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ.

Will Vinson σαξόφωνο

Jeff Ballard ντραμς

Mike Moreno κιθάρα

Rick Rosato μπάσο