H Sazman Orkestar, ένα ανοιχτό μουσικό σύνολο που εξερευνά μουσικούς δρόμους έχοντας σαν αφετηρία του την Πάτρα, έρχεται live στο Faust την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.

Ενα δυναμικό σύνολο έγχορδων, κρουστών, ανδρικών και γυναικείων φωνητικών που παντρεύουν βαλκανικούς και τσιγγάνικους ήχους, ρυθμούς και μελωδίες και μετατρέπουν με ευκολία τη συναυλία σε πανηγύρι και το πανηγύρι σε συναυλία.

Το μουσικό της υλικό αντλείται  από τις μουσικές παραδόσεις των λαών των Βαλκανίων αλλά και από σύγχρονες επώνυμες δημιουργίες, επεξεργασμένες μέσα από τα ποικίλα και ετερόκλητα αισθητικά φίλτρα των μελών της. Οι εμφανίσεις του σχήματος, με ήχο βαλκανικό, άρωμα Ανατολής, swing  πινελιές και ροκ εξάρσεις, ακροβατούν μεταξύ της συναυλίας και του πανηγυριού.

Η Sazman Orkestar έχει εμφανιστεί σε αρκετές μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα (ενδ. Αθήνα, Πάτρα, Τρίκαλα, Βόλος, Ικαρία κ.α.), καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ (ενδ.: Ήχοι του Δάσους, Φεστιβάλ Ίκαρος). Παράλληλα, οι Sazman έχουν δώσει το παρών σε πολιτικά φεστιβάλ, φιλοπολυπολιτισμικά φεστιβάλ και διάφορες κοινωνικές δράσεις.

Οι Sazman είναι οι: Νίνα Καραμολέγκου (φωνή), Κώστας Τσαρούχης (φωνή, κοντραμπάσο), Δημήτρης Αναστασίου (βιολί), Κώστας Νικολόπουλος (ακορντεόν), Χριστίνα Κουκή (σαντούρι), Σωτήρης Τσακανίκας (κιθάρα), Γιάννης Τσεντούρος (κρουστά), Χρήστος Παπαναγιώτου (κρουστά))