Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

H Sazman Orkestar live στο Faust

H Sazman Orkestar live στο Faust

H Sazman Orkestar, ένα ανοιχτό μουσικό σύνολο που εξερευνά μουσικούς δρόμους έχοντας σαν αφετηρία του την Πάτρα, έρχεται live στο Faust την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.

 

Ενα δυναμικό σύνολο έγχορδων, κρουστών, ανδρικών και γυναικείων φωνητικών που παντρεύουν βαλκανικούς και τσιγγάνικους ήχους, ρυθμούς και μελωδίες και μετατρέπουν με ευκολία τη συναυλία σε πανηγύρι και το πανηγύρι σε συναυλία.

 

Το μουσικό της υλικό αντλείται  από τις μουσικές παραδόσεις των λαών των Βαλκανίων αλλά και από σύγχρονες επώνυμες δημιουργίες, επεξεργασμένες μέσα από τα ποικίλα και ετερόκλητα αισθητικά φίλτρα των μελών της. Οι εμφανίσεις του σχήματος, με ήχο βαλκανικό, άρωμα Ανατολής, swing  πινελιές και ροκ εξάρσεις, ακροβατούν μεταξύ της συναυλίας και του πανηγυριού.

 

Η Sazman Orkestar έχει εμφανιστεί σε αρκετές μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα (ενδ. Αθήνα, Πάτρα, Τρίκαλα, Βόλος, Ικαρία κ.α.), καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ (ενδ.: Ήχοι του Δάσους, Φεστιβάλ Ίκαρος). Παράλληλα, οι Sazman έχουν δώσει το παρών σε πολιτικά φεστιβάλ, φιλοπολυπολιτισμικά φεστιβάλ και διάφορες κοινωνικές δράσεις.

 

Οι Sazman είναι οι: Νίνα Καραμολέγκου (φωνή), Κώστας Τσαρούχης (φωνή, κοντραμπάσο), Δημήτρης Αναστασίου (βιολί), Κώστας Νικολόπουλος (ακορντεόν), Χριστίνα Κουκή (σαντούρι), Σωτήρης Τσακανίκας (κιθάρα), Γιάννης Τσεντούρος (κρουστά), Χρήστος Παπαναγιώτου (κρουστά))

Σχετικές ειδήσεις
Το Guitar Department live στο Faust
09.12.2016 14:34
Το Guitar Department live έρχεται στο Faust για ένα κιθαριστικό live, με ελεύθερη είσοδο, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016.
Οι Ένα Βήμα Μπροστά live στο Faust
07.12.2016 13:50
Οι Ένα Βήμα Μπροστά, το νέο και ανερχόμενο ελληνόφωνο ατμοσφαιρικό έντεχνο ροκ συγκρότημα, κλείνουν φέτος 15 χρόνια παρουσίας στον χώρο και το γιορτάζουν σε κάθε τους εμφάνιση, έχοντας στις μουσικές τους αποσκευές και το νέο τους EP όλα γράφουν.
Η Dioni live το Faust
01.12.2016 10:07
Η Dioni θα εμφανιστεί για ένα live στη σκηνή του Faust, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, όπου θα παρουσιάσει το πρώτο της E.P. και όχι μόνο...
Η Irene για ένα live στο Faust
23.11.2016 11:34
Η Irene, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα της single με τίτλο “Like a rainbow” και “Invisible love” με τη Minos Emi σε στίχους και μουσική του Ian Ikon, ξεκινάει τις live εμφανίσεις από το Faust, έχοντας στις αποσκευές της και το τρίτο της single με τίτλο “Destination unknown”, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Universal Music.
Οι Hrach Altunyan Band live στο Faust
08.06.2016 11:09
Ο Hrach Altunyan, έχοντας έτοιμο τον δεύτερο του δίσκο με τίτλο “Son Of The Blues” και μετά από μια πολύ δυνατή σεζόν, κλείνει τον κύκλο συναυλιών του στο Faust, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.