Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Another World: Έκθεση των Ανδρέα Θεολογίτη, Ηλία Τσακμάκη και Μάριου Φούρναρη στην ΔΛ gallery

Another World: Έκθεση των Ανδρέα Θεολογίτη, Ηλία Τσακμάκη και Μάριου Φούρναρη στην ΔΛ gallery

Η ΔΛ gallery, αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει την σύγχρονη εικαστική σκηνή . Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, στην παλιά βιομηχανία της «ΚΟΣΤΑΛ» στον Πειραιά και ανοίγει το εκθεσιακό της πρόγραμμα με μια ομαδική έκθεση των Ανδρέα Θεολογίτη, Ηλία Τσακμάκη και Μάριου Φούρναρη, με τίτλο «Another World», που αποτελείται από έργα φωτογραφίας και ψηφιακών εκτυπώσεων.

 

Η ΔΛ gallery, προσανατολίζεται στην ανάδειξη του έργου νέων ταλαντούχων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν στην εγχώρια και διεθνή καλλιτεχνική σκηνή.

 

“…Ο εικαστικός διάλογος των τριών καλλιτεχνών εδράζεται στην ανάδειξη τριών διαφορετικών όσο και αναπάντεχα οικείων, μεταξύ τους, όψεων του ταυτόχρονα πραγματικού και πλανημένου χώρου. Ο Ανδρέας Θεολογίτης καταγράφει με τρόπο διαυγή τη λεπτομέρεια του μοναδιαίου συνόλου, μεταφέροντας την οπτική της έκφρασης του, από την απλανή πραγματικότητα, στο πλανημένο περιβάλλον της μυθοπλασίας. Ο Ηλίας Τσακμάκης, χρησιμοποιώντας επιμέρους στοιχεία του πραγματικού χώρου, κατασκευάζει ένα νέο οπτικό περιβάλλον το οποίο ανταποκρίνεται μέσω του μοντάζ και της συναρμολόγησης, σε μια αληθοφανή έκφανση του φανταστικού. Τέλος, ο Μάριος Φούρναρης, οργανώνει το τελικό αποτέλεσμα της εικόνας του, σε ένα είδος ανοικτών και κλειστών συστημάτων τα οποία ανταποκρίνονται, εντός του ίδιου οπτικού πλαισίου, τόσο στην έννοια του πραγματικού χώρου όσο και στο φανταστικό είδωλο του. Η συνομιλία των τριών καλλιτεχνών, αποσπά τον θεατή από το δομημένο περιβάλλον του πραγματικού, μεταφέροντας τον σταδιακά στο κενό όριο ενός φανταστικού κόσμου, αναγνωρίζοντας σε αυτόν το βαθμό θέλησης του για αλλαγή”.

 

Ο Α. Θεολογίτης σπούδασε τη δεκαετία του ’80 αρχιτεκτονική και πολεοδομία στο Βέλγιο. Επιμελήθηκε την αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή του χώρου της gallery. Με τη φωτογραφία ασχολείται από την εποχή του «σκοτεινού θαλάμου» σε αναζήτηση μιας άλλης όψης της πραγματικότητας.

 

Ο Η. Τσακμάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικών Επιστημών - Χημικό, του Πανεπιστημίου Πατρών. Σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Γ. Λάππα.

 

Ο Μ. Φούρναρης σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ με δάσκαλο τον Κ. Κατζουράκη, ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του (Μ.F.A) στο Dundee University στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σήμερα είναι Διδακτορικός ερευνητής στο Α.Π.Θ. 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Back to the basics: Uncanny: ομαδική έκθεση στη ENIA Gallery
15.11.2016 13:45
Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 το πρώτο μέρος της ομαδικής έκθεσης «Back to basics: Uncanny» σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε δυο μέρη.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Trappola Divina: έκθεση του Μάριου Φούρναρη στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης
15.03.2016 16:40
Την Πέμπτη 17 Μαρτίου και ώρα 19.30 εγκαινιάζεται στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση του Μάριου Φούρναρη, με τίτλο «Trappola divina».