Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Claruspuer: το φωτεινό αγόρι, από την ομάδα LittleFoxes στο Blackbox

Claruspuer: το φωτεινό αγόρι, από την ομάδα LittleFoxes στο Blackbox

Η LittleFoxes παρουσιάζει το “Claruspuer: το φωτεινό αγόρι” μια παράσταση βρεφικού θεάτρου για θεατές 8 μηνών - 2ετών από την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 και κάθε Κυριακή στο Blackbox.

 

Το έργο

Ένα αγόρι γνωρίζει έναν νέο φίλο, το φως. Υπήρχε πάντοτε γύρω του, αλλά δεν το είχε προσέξει ποτέ πραγματικά. Υπήρχε γύρω του ή υπήρχε μέσα του;

Μαζί ανακαλύπτουν τον ήχο σε όλες του τις μορφές και με όλες του τις ιδιότητες. Παρακινούν το ένα το άλλο και ανακαλύπτουν τον ήχο του σώματος, των αντικειμένων, των οργάνων, τον ρυθμό, την ένταση. Το σκανταλιάρικο φως καθοδηγεί και το ζωηρό αγόρι μαθαίνει, σαν να είναι το φως ο άλλος του εαυτός. Σαν να είναι το φως, η εσωτερική του δύναμη και έμπνευσή του.

 

Το βρεφικό θέατρο

Το βρεφικό θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια 8 μηνών έως 2 ετών. Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα, πως τα βρέφη και τα νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μόνο να συμμετέχουν στην διαδικασία παιγνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη. Στο βρεφικό θέατρο, οι λιλιπούτιοι θεατές απαλλαγμένοι από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένοι από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, μαθαίνουν να παρακολουθούν, να εκφράζονται και γνωρίζουν τον κόσμο και τις αισθήσεις με έναν τρόπο αυθεντικό.

 

Η ομάδα LittleFoxes

Η ομάδα Littlefoxes δραστηριοποιείται στο θέατρο για βρέφη και νήπια τα τελευταία δύο χρόνια, σε ερευνητικό επίπεδο και σε παραστάσεις casestudy. Μετά από έρευνα σε μεταπτυχιακό επίπεδο για το βρεφικό θέατρο και την λειτουργία του φωτός σε αυτό, και κατόπιν συνεργασίας με τους δύο σημαντικότερους βρεφικούς θιάσους του Λονδίνου, οι Littlefoxes παρουσιάζουν την πρώτη παράστασή τους στο ευρύ κοινό.

 

Συντελεστές:

Σύλληψη, σκηνοθεσία , σχεδιασμός φωτισμού: Έμιλυ Καμαρινοπούλου

Παίζει ο Βασίλης Κανελλόπουλος

 

Διάρκεια: 40’ 

Σχετικές ειδήσεις
Πινόκιο-ένα διαφορετικό αγόρι, από τον κουκλοθίασο Redicolo στην Θεσσαλονίκη!
07.11.2016 15:58
Η παιδική παράσταση Πινόκιο-ένα διαφορετικό αγόρι, ανεβαίνει από τον κουκλοθίασο Redicolo στο θέατρο Αμαλία-Εταιρότητα στη Θεσσαλονίκη.
Το αγόρι με τη βαλίτσα επιστρέφει στη Μονή Λαζαριστών
14.10.2016 17:25
«Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μετά την επιτυχημένη περιοδεία του σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης και επιλεκτικές παρουσιάσεις του στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται φέτος στο ρεπερτόριο της Νεανικής Σκηνής και παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός, από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.
Το αγόρι με τη βαλίτσα, του Μάικ Κένι στα Μερκούρεια 2016
24.08.2016 16:13
Η παράσταση του ΚΘΒΕ «Το Αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, θα παρουσιαστεί, στο πλαίσιο της 22ης διοργάνωσης των «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΩΝ 2016», στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» το Σάββατο 27 Αυγούστου.
Το αγόρι με τη βαλίτσα, του Μάικ Κένι στο Θέατρο Κλειώ
27.05.2016 14:44
Η ομάδα «πηδα σαλταπηδα» του Θεάτρου εΦ παρουσιάζει για 2 μόνο παραστάσεις το έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στις 7 και 8 Ιουνίου στο θέατρο «Κλειώ» του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Τα Ρούχα του Βασιλιά από το Θέατρο Ντουέντε στο BlackBox
15.03.2016 13:00
Η παράσταση Τα Ρούχα του Βασιλιά σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου από το Θέατρο Ντουέντε, έρχεται στο BlackBox κάθε Κυριακή από τις 20 Μαρτίου 2016.