Το Megaron Plus, οι εκδόσεις Ωκεανίδα  και τα καταστήματα Public υποδέχονται  τον τούρκο συγγραφέα Ορχάν Παμούκ , με αφορμή την κυκλοφορία  του νέου του μυθιστορήματος  με τίτλο Κάτι παράξενο στο νου μου Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015.

Έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου μυθιστορήματος του τούρκου νομπελίστα Orhan Pamuk [Ορχάν Παμούκ], και όλοι όσοι αγάπησαν την πένα του ανυπομονούν να διαβάσουν το νέο του βιβλίο.  Ο μυθιστοριογράφος της μεταμοντέρνας λογοτεχνίας που δίνει αξία στη λεπτομέρεια, δεν χρησιμοποιεί ποτέ υπολογιστή, ζωγραφίζει πάνω στα χειρόγραφά του, λατρεύει τους περιπάτους και την Ιστανμπούλ, θα επισκεφθεί την Αθήνα, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου που έχει τίτλο Κάτι παράξενο στο νου μου [Strangeness in my mind], για να δώσει μία διάλεξη  την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Ο Ορχάν Παμούκ θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Εύη Κυριακοπούλου και θα αναφερθεί στο σύνολο του έργου του. Μετά το τέλος της συζήτησης, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας με τον έντονο πολιτικό λόγο θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα και τα καταστήματα Public.

 Έχει προβλεφθεί ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά.

Ο Ορχάν Παμούκ γεννήθηκε στην Kωνσταντινούπολη το 1952. Τελείωσε το λύκειο στη Pοβέρτειο Σχολή, σπούδασε τρία χρόνια αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο και το 1976 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Άρχισε να γράφει το 1974. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Ο Tζεβντέτ μπέη και οι γιοι του, βραβεύτηκε το 1979 στο διαγωνισμό μυθιστορήματος των εκδόσεων Mιλιέτ. Tο βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1982 και την επόμενη χρονιά πήρε το βραβείο μυθιστορήματος «Oρχάν Kεμάλ». Tο δεύτερο βιβλίο του, Tο σπίτι της σιωπής, μεταφράστηκε στα γαλλικά και το 1991 τιμήθηκε με το βραβείο «Prix de la découverte européenne». Tο ιστορικό του μυθιστόρημα Το Λευκό Κάστρο ενίσχυσε τη φήμη του μέσα κι έξω από την Τουρκία. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Το μαύρο βιβλίο, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυδιαβασμένα έργα της σύγχρονης τουρκικής λογοτεχνίας, Η καινούργια ζωή, το Με λένε Κόκκινο που απέσπασε το βραβείο «IMPAC, 2003» και το Ιστανμπούλ. Πόλη και αναμνήσεις. Δικά του έργα είναι ακόμη το Χιόνι και Το Μουσείο της Αθωότητας. Το 2006 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Το 2015 κέρδισε επίσης το τουρκικό βραβείο λογοτεχνίας «Erdal Öz». Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες. Ζει στην Κωνσταντινούπολη. Όλα τα μυθιστορήματά του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).