Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τα Μαγικά του Έρωτα

Τα Μαγικά του Έρωτα
O στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο συνθέτης Μάριος Στόφαλης μελοποιούν, ίσως, το ερωτικότερο ποίημα όλων των εποχών Το Άσμα ασμάτων και η σκηνοθέτης Ράϊα Μουζενίδους δημιουργεί ένα μουσικο-θεατρικό ερωτικό παραμύθι.

Πολλοί αποδίδουν Το Άσμα Ασμάτων στον Σολομώντα. Άλλοι πάλι στην ίδια την παράδοση που κατά καιρούς γεννά αριστουργήματα. Η πορεία του μεσ’ τον χρόνο από τα Αραμαϊκά στα Αρχαία Ελληνικά κι από εκεί σε πολλές γλώσσες του κόσμου αποδεικνύει την αξία αλλά και την παγκοσμιότητα του.

Η παράσταση: Τι συμβαίνει όταν το ωραιότερο ερωτικό ποίημα όλων των εποχών, το Άσμα Ασμάτων εισβάλει, μέσα από τους αιώνες με τραγούδι και χορό στο μυαλό της Άννας που επιμένει να ψάχνει συνεχώς, ακόμη και μέσα στο διαδίκτυο, τον χαμένο πρίγκιπα της;

Ερωτικό παραμύθι κατάλληλο για ενήλικες.....Tρεις ηθοποιοί και τέσσερις μουσικοί επί σκηνής τραγουδούν , παίζουν , χορεύουν , κλαίνε , γελούν και ξεφαντώνουν μέσα σ΄ένα ερωτικό και συναισθηματικό παραλήρημα.

O Μάριος Στρόφαλης ενορχήστρωσε το Άσμα ασμάτων για το κουαρτέττο του, ένα μουσικό σύνολο που μας έχει χαρίσει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Ερμηνεύουν η Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, ο Άντονυ Μπέρκ και η Αναστασία Μολυβδά. Ενώ παίζει το Κουαρτέτο του Μάριου Στρόφαλη.

Σχετικές ειδήσεις
Του έρωτα... με τη Ρίτα Αντωνοπούλου στο Gazarte
31.01.2017 13:25
Η Ρίτα Αντωνοπούλου μεταμορφώνεται σε Μήδεια του έρωτα... για να διηγηθεί μέσα από τραγούδια την ιστορία κάθε ανθρώπου που ερωτεύεται οριστικά και αμετάκλητα.
57 // a passion play: τελευταίες δύο παραστάσεις στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
03.11.2016 15:49
Η παράσταση "57//a passion play", των Γιώργου Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση, θα παρουσιαστεί ένα ακόμα Δευτερότριτο, στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2016, στις 21.00, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.
Το Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν για 2η σεζόν στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
21.09.2016 12:53
Το Κουκλόσπιτο, η απόλυτη θεατρική επιτυχία της περσινής σεζόν, επιστρέφει στις 7 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με την Αμαλία Μουτούση και τον Άρη Λεμπεσόπουλο στους κεντρικούς ρόλους.
Οι παραστάσεις που θα δούμε στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής
12.09.2016 13:20
Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής μας δίνει μία πρώτη γεύση από τα θεατρικά γεγονότα που θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε την καλλιτεχνική περίοδο 2016-2017!
Άσμα Ασμάτων - Μία νύχτα κάτω από τ’ άστρα στο Θέατρο Τέχνης
08.04.2016 13:37
Το Υπόγειο του Θέατρο Τέχνης φιλοξενεί την παράσταση Άσμα Ασμάτων - Μία νύχτα κάτω από τ’ άστρα, από τις 24 Απριλίου 2016.