Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Atopos BlahBlahBlah #NAR για καλό σκοπό

Atopos BlahBlahBlah #NAR για καλό σκοπό

To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί μια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, με έναυσμα την έρευνα γύρω από την επερχόμενη έκδοση του οργανισμού με τίτλο Unlocked. Με βασικό μέσο τον λόγο και το κείμενο το νέο πρόγραμμα της Atopos cvc συνεχίζεται την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στις 18:00 με τον street artist NAR. Ο NAR θα δημιουργήσει μια σειρά από πρωτότυπες εγκαταστάσεις και murals στο νεοκλασικό κτίριο του οργανισμού παίζοντας μεταξύ άλλων με τις λέξεις ATOPOS και BLAH BLAH BLAH για καλό σκοπό.

 

Συλλεκτικά αντικείμενα, βιβλία, prints και memorabilia από το Atopos Shop θα χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για ένα μέρος των έργων, τα οποία οι επισκέπτες της Atopos cvc θα μπορούν να «αποδομήσουν» αγοράζοντας τα σε φιλικές τιμές. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στον Ερυθρό Σταυρό Χίου ενισχύοντας το έργο του σε σχέση με τους πρόσφυγες.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηδιανάκης

 

Atopos BlahBlahBlah #NAR

 

O NAR, κατά κόσμο Ιάκωβος, γεννήθηκε στη Ρωσία και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ασχολείται με το graffiti από το 1996 και έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις street και urban art. Επιστρατεύοντας συχνά υλικά, τα οποία ανακαλύπτει σε κάδους σκουπιδιών και δρόμους, όπως παλιά ρούχα, πλαστικά μπουκάλια και παιχνίδια, αφήνει το στίγμα του σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και τοίχους της πόλης μέσα από το προσωπικό, ιδιότυπο αλφάβητό του.

Σχετικές ειδήσεις
Με την Bouchra Khalili ξεκίνησε η συνεργασία της Atopos cvc με την documenta 14
21.11.2016 16:47
Η Atopos cvc ανακοινώνει τη συνεργασία της με την documenta 14 στο πλαίσιο του artist-in-residence προγράμματός της από το φθινόπωρο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Κατά τη διάρκειά της συνεργασίας αυτής μια σειρά από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην documenta 14 θα πάρουν μέρος στο Occupy Atopos Residency κάνοντας την παραγωγή του έργου τους για την επερχόμενη documenta 14. Η σημαντική αυτή συνεργασία ξεκινά με την καλλιτέχνιδα Bouchra Khalili της οποίας η παραμονή στην Atopos άρχισε στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2016.
Οccupy Atopos #Τhe_Dreamer: Παράταση και Finissage party στην Atopos
30.06.2016 11:43
Η επιτυχημένη έκθεση Occupy Atopos #The_Dreamer της Atopos cvc παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 14 Ιουλίου. Σας περιμένουμε την ίδια μέρα στις 20:00 για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωσή της με ένα finissage party που θα διοργανωθεί στην αυλή της Atopos. 
Ο Ilan Manouach στο Atopos BlahBlahBlah
09.06.2016 10:30
To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί μια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, με έναυσμα την έρευνα γύρω από την έκδοση του οργανισμού με τίτλο UNLOCKED. Ένα βιβλίο που επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» την απεικόνιση του Γυμνού Σώματος στη μετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή.
Οccupy Atopos: έκθεση του #Τhe_Dreamer στην Atopos cvc
26.04.2016 11:32
Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνoύς Ημέρας Μουσείων η Atopos cvc εγκαινιάζει την έκθεση Οccupy Atopos #The_Dreamer την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016.
Το έργο του Γρηγόρη Χατζηιωαννίδη στο Atopos CVC
03.03.2016 17:11
To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί μια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, με έναυσμα την έρευνα γύρω από την έκδοση του οργανισμού με τίτλο UNLOCKED.