O ‘Πόλεμος των Άστρων’ αλλάζει πλανήτη και προσγειώνεται στο κέντρο της Αθήνας. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Star Wars, η Δύναμη Ξυπνά μέσα στο κτίριο του Ρομάντσο από τις 3 Δεκεμβρίου 2015 και ο Darth Vader σε περιμένει ντυμένος στα μαύρα έτοιμος για αναμέτρηση.

Ένα tribute art show, εμπνευσμένο από τον κόσμο και τους ήρωες των τριλογιών ‘Star Wars’, μέσα από τη ματιά μερικών από τους πιο ενδιαφέροντες Έλληνες καλλιτέχνες του σήμερα. Εικονογράφοι, comic artists, set designers, tattoo artists, γραφίστες, street artists και screen printers θα δώσουν ένα αποκλειστικό έργο και τη δική τους οπτική γύρω από το σύμπαν των ταινιών ‘STAR WARS’.

Την ημέρα των εγκαινίων, ένα after party θα ακολουθήσει με καλεσμένους τους DJ Noiz και Monachus με urban και funk διάθεση. May the Force be with you!

Οι καλλιτέχνες: Μιχάλης Διαλυνάς, TOMEK, TASMAR, Τάσος Παπαϊωάννου, Κώστας Θεοχάρης, SergioKotsovoulos,Γιάννης Rubus Ρουμπούλιας, Dark Side Society Tattoo, Tind Silkscreen, MAMA Silkscreen,Fuzz Ink, Junkart Illustration, Out Of Tape, Σταύρος Δάμος, Νίκος Δερβίσης (KID FLICKS), Frank Daniels, Σταύρος Κιουτσιούκης, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Πάνος Καμουλάκος, Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Stef Leppard.

Ο κόσμος του ‘STAR WARS’

Από το 1977 που κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο της διαστημικής όπερας ‘Star Wars’ – με τον Τζόρτζ Λούκας στο σενάριο και τη σκηνοθεσία – ο κόσμος του sci-fi θα άλλαζε οριστικά και ένα νέο σύμπαν κινηματογραφικών ηρώων και χαρακτήρων θα γεννιόταν.

Ακολούθησαν άλλες πέντε συναρπαστικές ταινίες – μέσα από δύο τριλογίες – που έβαλαν την Lucasfilm στο χάρτη με τις πιο εμπορικά επιτυχημένες εταιρίες παγκοσμίως.  Ο Πόλεμος των Άστρων (1977), Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται (1980), Η Επιστροφή των Τζεντάι (1983), Star Wars Επεισόδιο I: Η Αόρατη Απειλή (1999), Star Wars Επεισόδιο II: Η Επίθεση των Κλώνων (2002), Star Wars Επεισόδιο III: Η Εκδίκηση των Σιθ (2005).

Luke Skywalker, Darth Vader, Princess Leia, Han Solo, Obi-Wan Kenobi, Yoda, R2-D2, C-3PO, Chewbacca, Boba Fett, Stormtroopers και Ewoks, Jabba the Hutt, Jar Jar Binks, Queen Amidala, είναι μερικοί μόνο από τους ήρωες και villains του ‘Star Wars’, χαρακτήρες που έχουν δημιουργήσει σχολή και έχουν επηρεάσει όσο τίποτα άλλο την παγκόσμια pop κουλτούρα.

10 χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο, η Star Wars saga επιστρέφει στα τέλη Δεκεμβρίου με το ‘Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά’ μέσα από μία νέα τριλογία και μας μεταφέρει 30 χρόνια μετά τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε στην ‘Επιστροφή των Τζεντάι’. Πίσω από την σκηνοθετική καρέκλα θα βρούμε για πρώτη φορά τον J.J. Abrams (Star Trek, Lost, Fringe, Alias κ.α.) και το νέο στούντιο της The Walt Disney Company, πάντα υπό την επιμέλεια και συμβουλές του Τζορτζ Λούκας. Φέτος, μάλιστα, επιστρέφουν και οι Μάρκ Χάμιλ (Luke Skywalker), Χάρισον Φόρντ (Han Solo) και Κάρι Φίσερ (Princess Leia) σε ρόλους που καθόρισαν όσο τίποτα άλλο την πρώτη τριλογία και το σύμπαν του Star Wars.