Φιλοξενούμενος του Abort, Retry, Ignore? ο θρύλος της underground μουσικής σκηνής της Ιαπωνίας και ιδρυτής της πολυσυζητημένης Ene records, Chida, ο οποίος επιστρέφει για δεύτερη φορά στο Ρομάντσο την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015. Μαζί του ο resident του Ρομάντσο, Chris Kontos, και ο Giannis Tzontzos.

Abort/Retry/Ignore? η ειδοποίηση που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή όταν προκύπτει κάποιο κρίσιμο λάθος.

Κρίσιμο λάθος: Η αυθεντικότητα, ο ρυθμικός παλμός και η δημιουργική ορμή της αστικής club κουλτούρας έχουν εξασθενίσει.

Ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις της, η μουσική club σκηνή της πόλης συσπειρώνεται και αναρωτιέται: Εγκαταλείπουμε; Ξαναπροσπαθούμε; Αγνοούμε;

Σκοπός μας, να ορίσουμε τη νέα μουσική ταυτότητα της Αθήνας.

Στο Abort, Retry, Ignore? εγχώριοι και ξένοι DJs και παραγωγοί θα βρίσκονται στο Ρομάντσο παρουσιάζοντας τον σύγχρονο ηλεκτρονικό club ήχο του κόσμου.

Chida [Ene records/JP]

O Chida είναι ένας από τους πρωτοπόρους της underground μουσικής σκηνής του Τόκιο, από τις αρχές των 90s. Η πολύχρονη εμπειρία του στο χώρο της μουσικής και η βαθιά γνώση του για τους καλλιτέχνες της Ιαπωνίας του δημιούργησαν την επιθυμία να ιδρύσει τη δική του δισκογραφική εταιρία, ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε το 2009 με την ίδρυση της Ene Records. Οι παραγωγές της Ene είναι περιορισμένης κυκλοφορίας και θεωρούνται σπάνιες, ανταποκρίνονται πάντα όμως ποιοτικά στο hype που δημιουργείται γύρω από αυτές. Στην Ene έχουν κυκλοφορήσει δουλειές των Psychogem, Tiago, The Backwoods, Lord of the Isles, Beppe Loda, Felix Dickinson και Cos/Mes, ανάμεσα σε άλλους.

Chris Kontos (Kennedy magazine)

Ο Chris Kontos είναι φωτογράφος και συντάκτης του περιοδικού Kennedy με έδρα την Αθήνα. Είναι χρόνια συλλέκτης σπάνιων δίσκων, τους οποίους παίζει σε club ανά τον κόσμο, ενώ έχει επιμεληθεί mixtapes για πολλά γνωστά sites και blogs. Μέλος του μουσικού project NONCOLLECTIVE, έχει ταξιδέψει στη Μόσχα, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με DJs όπως οι Casablanca, Thomas Bullock, Andras Fox και Chida. Έχει παίξει σε venues όπως το Life Bar και τη μπουτίκ LNCC στο Λονδίνο, το Strelka και το Denis Simachev στη Μόσχα, και τα underground Low Parties στο Κίεβο, ενώ έχει δημιουργήσει mixes για sites μεταξύ των οποίων τα Organic Music Tokyo, NONCOLLECTIVE, Noise In my Head καιTest Pressing, καθώς και το NTS Radio.

Giannis Tzontzos

DJ και συνιδρυτής της νεοσύστατης δισκογραφικής Isigude Records. Για τον ίδιο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το μουσικό ύφος. Oι ετικέτες (disco, house, down tempo/ chill out, ambient, kraut, electronica, funk, soul) δεν τον απασχολούν. Οι επιλογές του δημιουργούν ένα χαλαρωτικό soundtrack, το οποίο ξεκινά κάτω από τη σκιά ενός φοίνικα καταλήγοντας στην πίστα μίας ψυχεδελικής ντίσκο.