Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Bedtime Stories

Bedtime Stories
Στο θέατρο της οδού Παραμυθίας κάνει πρεμιέρα το ελληνικό- κοινωνικό έργο Bedtime Stories του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη. Μια ωραία και πιστευτή ιστορία η οποία λέγεται πάντα σε βάρος κάποιου άλλου...

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να μοιράζονται ωραίες και πιστευτές ιστορίες στα σκοτεινά… κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα βιώματα τους. Στο δικό μας το κρεβάτι, δεν υπάρχει πανωσέντονο ούτε γιαγιά που να μας διαβάζει το παραμύθι….

Ο σημαντικότερος ακροατής είναι τα είδωλά μας στον καθρέφτη που φοράνε μάσκες καρφωμένες στην ξύλινη καθημερινότητα μας. Ώρα ν’ απαλλαχτούμε απ’ αυτές, έστω κι αν χρειαστεί απλώς να τις αλλάξουμε για λίγο. Σκοπός είναι να πέσουν, κι από κάτω να φανεί η κόκκινη ακτινογραφία του οργανισμού μας.

Αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση στην ανθρώπινη διάσταση του έργου. Η παρουσίαση της σκοτεινής μας αλήθειας πέρα από την επιδερμική προσέγγιση των προβλημάτων που φιλοξενούμε στα μαξιλάρια μας τις νύχτες.

Οι ήρωες δεν στερούνται φιλοσοφίας. Το αντίθετο. Ζουν ένα πλήρες παρόν, έντονο και γεμάτο. Το ίδιο παρόν, αποτελεί τη φυλακή τους, με δεσμοφύλακα τις αυταπάτες τους. Και οι ηθοποιοί; Άνθρωποι κι αυτοί, διαπραγματεύονται με τον πόνο, τη σκληρότητα, τον εγκλωβισμό… χαϊδεύοντας απαλά τα ακροδάχτυλα του αυτοσαρκασμού και χαμογελάνε πονηρά αλλά με νόημα……  Σκίτσα είμαστε, σε μαύρο φόντο…..

Πρωταγωνιστούν: Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Γιώργος Χουλιάρας, Χρυσανθή Γεωργιάδου, Θανάσης Μπριάνας, Μυρτώ Λοντόρφου.

Σχετικές ειδήσεις
«Στα Σκοτεινά - Making Movies» του Γ. Ηλιόπουλου στον Τεχνοχώρο Cartel
23.11.2016 10:30
Βασισμένη στο γνωστό “Bedtime stories” του Γιώργου Ηλιόπουλου, η επιτυχημένη παράσταση «Στα Σκοτεινά - Making Movies» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, επιστρέφει για τρίτη σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel.
Η Ημέρα των Φόνων στην Ιστορία του Άμλετ, στο θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 15:03
Μέσω του Φεστιβάλ «Πρωτοπορείν» 2016-που οργανώνει το Θέατρο Παραμυθίας-συστήνεται στις 28 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2016, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ένα έργο-σύμβολο, «Η Ημέρα των Φόνων στην ιστορία του Άμλετ».
Οι Μικρές Ιστορίες Φόνων επιστρέφουν στον Πολυχώρο Vault
11.03.2016 10:58
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 20 μόνο παραστάσεις, τις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.
Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω… του Γιώργου Αρμένη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο
04.02.2016 12:37
Το Νέο Ελληνικό Θέατρο, έχει προγραμματίσει για την κεντρική σκηνή από τις 12 Φεβρουαρίου 2016 έως τέλος της σεζόν, το έργο: «Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω…» του Γιώργου Αρμένη σε σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική του Διονύση Τσακνή.
Speed date, του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»
21.01.2016 11:56
Speed date λέγεται το νέο έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου, που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη από τις 16 Φεβρουαρίου 2016.