Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Μυστακίδης- Εσπεράντο: Παρουσίαση δίσκου και live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Δημήτρης Μυστακίδης- Εσπεράντο: Παρουσίαση δίσκου και live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Μπορεί το ρεμπέτικο να αρθρώσει μία οικουμενική μουσική γλώσσα, χωρίς να χάσει την ταυτότητά του; Μπορούν οι διαφορετικές ερμηνείες σπουδαίων και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών να βρουν τη νέα, κοινή τους διάλεκτο πάνω στα τάστα μίας κιθάρας;

 

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ο Δημήτρης Μυστακίδης μας απαντά θετικά και ευθύβολα με τη νέα του δισκογραφική δουλειά που φέρει τον τίτλο «Εσπεράντο». Δεκαέξι αστικά λαϊκά τραγούδια του μεταπολεμικού ρεπερτορίου, συνθέτουν τον καμβά πάνω στον οποίο υφαίνουν οι χορδές της κιθάρας του ένα νέο εκφραστικό τρόπο και μουσικό τόπο, όπου συναντιούνται καταξιωμένοι δημιουργοί του χθες και του σήμερα.  

 

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γιώτα Νέγκα, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελένη Βιτάλη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ματούλα Ζαμάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Κωστής Αβυσσινός, ο Μανώλης Πάππος, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φώτης Σιώτας, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Χρήστος Μαστέλος ανταμώνουν με τους Απόστολο Καλδάρα, Γιώργο Γιαννακόπουλο, Γιώργο Λαύκα, Γιώργο Μητσάκη, Δημήτρη Σέμση, Μανώλη Χιώτη, Μιχάλη Σουγιούλ, Ιωάννη Δερμιτζάκη, Κώστα Κοφινιώτη, Κώστα Σκαρβέλη, Μίμη Τραϊφόρο, Μ. Μαργαρίτη, Νίκο Μουρκάκο, Σπύρο Περιστέρη, Τάκη Μωράκη, Χαράλαμπο Βασιλειάδη, Χρήστο Κολοκοτρώνη και αποθέτουν την δημιουργική τους ενέργεια στον μεστό, δεξιοτεχνικό μουσικό λόγο του Δημήτρη Μυστακίδη.

 

Η «Εσπεράντο» του δεξιοτέχνη μουσικού είναι ένα έργο με νέο φως, πολλή μαστοριά, απόλυτο μέτρο και οικονομία, όπου η λαϊκή κιθάρα πρωταγωνιστεί τόσο μελετημένα που μοιάζει αδάμαστη και τόσο δεξιοτεχνικά που ακούγεται απλή και φυσική, σαν να ήταν οι «λέξεις» της πάντα εκεί.

 

Ο Δημήτρης Μυστακίδης χάρη στον πολύχρονο, επίμονο, συστηματικό και συναρπαστικό διάλογο με τις καταβολές της τέχνης και της μουσικής του, ενσωματώνει επιρροές από τη manouche, τα blues, το σύγχρονο έντεχνο , αλλά και την λαϊκοδημοτική μουσική και μας χαρίζει έναν δίσκο που ενώνει τους φίλους της καλής μουσικής.

 

Το cd  κυκλοφορεί από τη Fishbowl και διατίθεται σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

 

*Οι εμφανίσεις του στο Γυάλινο Upstage επαναλαμβάνονται την Παρασκευή 11 και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Λάππας, Κώστας Γεράκης και Σεμέλη Παπαβασιλείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
05.12.2016 11:17
"3 Μαύρα Πρόβατα δεν μπαίνουν στο μαντρί!" είναι ο τίτλος του μουσικού προγράμματος του Δημήτρη Λάππα, του Κώστα Γεράκη και της Σεμέλης Παπαβασιλείου, που ξεκινά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016.
O Δημήτρης Μυστακίδης στο Kremlino
30.11.2016 16:14
Με συνοδοιπόρο του τη λαϊκή κιθάρα, ο Δημήτρης Μυστακίδης μας ταξιδεύει και φέτος στον κοινό μας μουσικό τόπο, το αστικό λαϊκό τραγούδι και, “μιλώντας μας Εσπεράντο”, μας μεταφέρει τη μοναδική αύρα του ρεμπέτικου.
Εσπεράντο, τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας, με τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Σταυρό του Νότου
20.10.2016 16:44
Με συνοδοιπόρο του τη λαϊκή κιθάρα, ο Δημήτρης Μυστακίδης μάς ταξιδεύει και φέτος στον κοινό μας μουσικό τόπο, το αστικό λαϊκό τραγούδι και, “μιλώντας μας Εσπεράντο”, μας μεταφέρει τη μοναδική αύρα του ρεμπέτικου.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης ξανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
03.03.2016 14:50
Για 4 συνεχόμενες Παρασκευές, ξεκινώντας από τις 11 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι ΞΑΝΑ η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».