Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σαράντης και ο Βασίλης Σαλέας σε περιοδεία στην Αμερική

Ο Σαράντης και ο Βασίλης Σαλέας σε περιοδεία στην Αμερική

Περιοδεία στις εστίες του Ελληνισμού στην Αμερική πραγματοποιούν φέτος για δυο μήνες, το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ο Σαράντης και ο Βασίλης Σαλέας. Εκεί που χτυπά η καρδιά και η ψυχή της ομογένειας βρίσκονται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου οι δυο καταξιωμένοι καλλιτέχνες , ξεκινώντας αυτό το  μουσικό ταξίδι  από το Σικάγο, συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους με παλιές και νέες επιτυχίες τους στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, τη Φλόριντα, το Οχάϊο και την Ατλάντα, μαζί με την Κατερίνα Τοπάζη και την ορχήστρα τους. Δεν είναι για πρώτη φορά που ο γνωστός λαϊκός  ερμηνευτής Σαράντης Σαλέας μαζί με τον αδελφό του, διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη του κλαρίνου Βασίλη Σαλέα επισκέπτονται την Ομογένεια της Αμερικής. Το τελευταίο και αλησμόνητο ταξίδι τους εκεί ήταν πριν από 4 χρόνια. Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2015 δίνουν δυο συναυλίες στη Νέα Υόρκη, στις 12 Δεκεμβρίου στο Κλίβελαντ, Οχάϊο, στις 19 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της St George Orthodox Church στη Φλόριντα, τα Χριστούγεννα στη Βοστώνη και την Πρωτοχρονιά στην Ατλάντα.

 

Σύμφωνα με τους  Σαράντη και Βασίλη Σαλέα, “η επαφή μας  με τον Ελληνισμό της Αμερικής πάντα μας συγκινεί και μας δίνει μεγάλη δύναμη. Πάντα είναι πρόκληση για μας να ξαναδούμε από κοντά τους συμπατριώτες μας που διαπρέπουν στην Γη της Επαγγελίας, διατηρώντας ταυτόχρονα την Ελληνικότητα τους. Το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι και όχι μόνο, πάντα προσφέρει στους Ομογενείς μας χαρά, αλλά και νοσταλγία για την Πατρίδα, ενώ σε μας αυτή η σύζευξη με μια άλλη Ελλάδα εκτός συνόρων, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαρά και αγάπη στους συμπατριώτες μας που βρήκαν μια δεύτερη Πατρίδα τόσο μακριά εκτός συνόρων, όπου διαπρέπουν ο καθένας στο δικό του μετερίζι. Είναι τιμή και χαρά για μας να επικοινωνήσουμε μαζί τους μέσα από το γνήσιο αυθεντικό ελληνικό λαϊκό τραγούδι.”

 

Οι δύο καλλιτέχνες προέρχονται από τη μεγάλη μουσική οικογένεια των Σαλέων - ο πατέρας του Σαράντη, Νίκος Σαλέας, μεγάλος κλαρινίστας, όπως επίσης και ο θείος τους ο αείμνηστος Βασίλης Σαλέας, ο οποίος κατά τη 8χρονη παρουσία του στην Αμερική αποθεώθηκε από τους ομογενείς,  ο παππούς τους και εν συνεχεία ο αδελφός του, ο μοναδικός σολίστ και δεξιοτέχνης του κλαρίνου Βασίλης Σαλέας, ο οποίος άνοιξε νέους δρόμους στον ήχο του κλαρίνου, ενώ  η μοναδικότητα του παιξίματος του ανέδειξε τις ανεξάντλητες δυνατότητες του οργάνου, πέρα από την παραδοσιακή μουσική, στις σύγχρονες συνθέσεις και μουσικές αναζητήσεις.

 

Στην Ελλάδα και το εξωτερικό ο Σαράντης και ο Βασίλης Σαλέας έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Αντώνη Βαρδή, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Μανώλη Αγγελόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου , την Ελένη Βιτάλη, τον Σταμάτη Σπανουδάκη,  την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Γιάννη Πάριο, που έχει γράψει τραγούδια για τον Σαράντη Σαλέα  κ.α.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Σαράντης και ο Βασίλης Σαλέας έχουν δώσει πολλές συναυλίες για τον Ελληνισμό στην Ευρώπη και την Αυστραλία, ενώ τέλος Ιανουαρίου θα κάνουν περιοδεία στο Λονδίνο και άλλες Βρετανικές πόλεις.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος σε ευρωπαϊκή περιοδεία
29.12.2016 12:23
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει κάποια από τα πλέον χαρακτηριστικά έργα της πιανιστικής φιλολογίας των κορυφαίων μουσουργών Mozart, Schubert και Schumann στη νέα του Ευρωπαϊκή περιοδεία σε Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ελλάδα που θα διαρκέσει από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έως τον Φεβρουάριο του 2017. Στην Αθήνα θα εμφανιστεί στις 22 Φεβρουάριου 2017.
Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή: Βασίλης Τσαμπρόπουλος και Νεκταρία Καραντζή σε Ευρωπαϊκή Περιοδεία
21.07.2016 15:38
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τη νέα διεθνή δισκογραφική παραγωγή “Eleison” και ετοιμάζονται για τη νέα καλοκαιρινή ευρωπαϊκή περιοδεία τους.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στο παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
13.07.2016 16:50
O αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται για ένα μουσικό παιχνίδι, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 στο παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στα πλαίσια του 3on3 Giants.
Βασίλης Τσαμπρόπουλος - Νεκταρία Καραντζή: Ευρωπαϊκή Περιοδεία 2016
13.06.2016 15:35
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή ξεκινούν μία νέα Ευρωπαϊκή περιοδεία για το καλοκαίρι του 2016.
Keep Shelly in Athens live στο Ρομάντσο
22.04.2016 12:14
Οι Keep Shelly in Athens μετά την πιο πρόσφατη περιοδεία τους στην Αμερική, επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο Ρομάντσο.