Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στο Πόλη  Θέατρο θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της νεαρής συγγραφέως Κατερίνας Χατζηκυριάκου «Κάποτε μαζί με τον απόντα», ένα παραμύθι για μεγάλους μέσα από τις σκέψεις ενός μικρού παιδιού σε 24 αυτοτελείς ιστορίες, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Σοκόλη σε εικονογράφηση Δημήτρη Αστερίου.


Αποσπάσματα από το κείμενο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Δάνης Κατρανίδης και Παναγιώτα Βλαντή.

Και θέλω να του πω ότι οι φίλοι είναι σαν τον Αύγουστο. Ο μήνας του χρόνου που διαρκεί όσο οι αναμνήσεις του – για πάντα.

Το βιβλίο της Κατερίνας Χατζηκυριάκου «Κάποτε μαζί με τον απόντα» είναι ένα ποιητικό παραμύθι για μεγάλους, ένα ταξίδι με οδηγό ένα μικρό παιδί και τα συναισθήματά του. Είκοσι τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες από τη ζωή ενός παιδιού στον κόσμο των μεγάλων, με τους οποίους μοιράζεται τις απώλειές του αλλά και μια ανιδιοτελή αγάπη που γνώρισε εκείνο το καλοκαίρι, σ’ ένα νησί…

Η Κατερίνα Χατζηκυριάκου γεννήθηκε το 1990 στα Χανιά. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής «Πρώτη Πράξη» και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια υποκριτικής. Σήμερα, σπουδάζει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών σύγχρονο τραγούδι. Έχει τη δική της εταιρεία παραγωγής, τη «Re-Act», και μέσω αυτής δραστηριοποιείται, κάνει θεατρικές παραγωγές, τραγουδάει, μεταφράζει, διασκευάζει και γράφει.  Συνεργάζεται με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης για την περιοδεία των παραστάσεών της. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει θεατρικά έργα Αμερικανών και Ευρωπαίων θεατρικών συγγραφέων.