Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, θα γίνει προβολή της ταινίας ΣΤΟ ΛΥΚΟ στο Circuits and Currents και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σ’ ένα απομακρυσμένο χωρίο στα βουνά της Ναυπακτίας στη δυτική Ελλάδα, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή δυο βοσκών και τη μάχη τους για επιβίωση κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών αδιάκοπης βροχής και αέρα. Για το χωριό, το τώρα πια ξεχασμένο και σχεδόν εγκαταλειμμένο, οι μέρες ευφορίας αποτελούν πλέον παρελθόν. Ο Πάχνης, ο ηλικιωμένος ασπρομάλλης βοσκός που είχε προβλέψει τα προβλήματα που ο τόπος του θα αντιμετώπιζε, έχει βυθιστεί σε απόγνωση. Ο Γιώργος, αδυνατώντας να πουλήσει τις κατσίκες του και με τα χρέη να τον πνίγουν, πίνει για να ξεχάσει. Συνδυάζοντας ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία μ’ ένα καστ ντόπιων, το Στο λύκο αποτελεί τόσο μια καταγραφή της πραγματικότητας όσο και μια συνταρακτική αλληγορία για τη σύγχρονη Ελλάδα.

tothewolffilm.com

Η Χριστίνα Κουτσοσπύρου, εικαστική καλλιτέχνης, γεννήθηκε το 1980. Σπούδασε στο London College of Communication, όπου ανάμεσα σε άλλα, αφιερώθηκε στην φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να δουλεύει μαζί με τον Αράν Χιους στην πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Στο Λύκο».

Ο Αράν Χιους είναι κινηματογραφιστής. Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1983. Μετά την αποφοίτησή του από το London University of the Arts, ξεκίνησε να κάνει ταινίες. Εχει γυρίσει τρεις ταινίες μικρού μήκους, ενώ το έργο του ασχολείται με τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το ντοκιμαντέρ από τη μυθοπλασία.

Με την υποστήριξη του Προγράμματος της DAAD: Συνεργασία με ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 2014 – 2016 / Συνεργασία της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Μονάχου (ADBK) και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.