Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μεταξύ Ήχου και Σιωπής: Μουσική βραδιά με τον Χάρη Λαμπράκη στην Kourd Gallery

Μεταξύ Ήχου και Σιωπής: Μουσική βραδιά με τον Χάρη Λαμπράκη στην Kourd Gallery

Με αφορμή την έκθεση του Δαυίδ Μπενφοράδο «Μεταξύ Ήχου και Σιωπής» στην Kourd Gallery, σας προσκαλούμε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20.00 σε μια ξεχωριστή βραδιά, στην οποία ο μουσικός Χάρης Λαμπράκης θα συνομιλήσει παίζοντας Νέϋ με τα έργα του Δαυίδ Μπενφοράδο.

 

Η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Κρητικού, σημειώνει για το έργο του Δαυίδ Μπενφοράδο:       

«[...] Η ζωγραφική ενότητα «Μεταξύ Ήχου και Σιωπής» δεν μπορούσε παρά να κρύβει μέσα της τον ήχο που συνοψίζει, για τον ίδιο τον καλλιτέχνη καλύτερα από κάθε άλλο, τη συνέχεια, την ενότητα, την ιερή φύση της μουσικής που μπορεί να ενώσει τον Άνθρωπο με το Θείο: τον ήχο του Νέϋ. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι ο άνθρωπος να αφήσει τον εαυτό του να παρασυρθεί από τη μυστικιστική έκσταση που προκαλούν οι νότες του, να μυηθεί σε μια λατρεία που του υπενθυμίζει κάτι που ξεχνά στη σύγχρονη πραγματικότητα: πως είναι κομμάτι ενός απέραντου ιερού σύμπαντος δίχως αρχή και τέλος. Αυτή η απελευθερωτική και συνάμα υπερβατική εμπειρία αποτέλεσε όχι μόνο το εφαλτήριο για τη συγκεκριμένη ενότητα, αλλά και μια ευκαιρία για τον καλλιτέχνη να αποτυπώσει τον ήχο του στον καμβά». 

Σχετικές ειδήσεις
05.01.2017 17:08
«Τα πουλιά» του Χίτσκοκ παρουσιάζονται με live soundtrack από τους Silent Move & Χάρη Λαμπράκη επιστρέφουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80: Έκθεση στην S. G. Art Gallery
14.12.2016 16:34
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80” με σχέδια, λιθογραφίες και γλυπτά έργα Γάλλων και Ελλήνων καλλιτεχνών που ζούσαν στο Παρίσι τις δεκαετίες ‘60, ‘70, και ‘80 και προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και της Γαλλίας.
The Sound of Color: Ο Γιάννης Αναστασάκης και Deniz Angelaki υποδέχονται τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο ΚΕΤ
08.11.2016 16:37
Ο Γιάννης Αναστασάκης παρουσιάζει το project Elektronik Meditation με την Deniz Αγγελάκη στο live-painting και με καλεσμένη τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ και τα πλήκτρα.
Haig Yazdjian + friends στο Άλικο
05.07.2016 12:57
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο φιλόξενο Άλικο ο Haig Yazdjian προσκαλεί τον Χάρη Λαμπράκη (νέι), και τον Γιώργο Κοντογιάννη (λύρα) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις.
Still Time: Έκθεση της Μαρίας Φιλιππακοπούλου στην Kourd Gallery
02.03.2016 13:45
“Still Τime”. Με αυτόν τον τίτλο η Kourd Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φιλιππακοπούλου την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.