Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Πανοράμα Σίτυ - Antoine Wilson

Πανοράμα Σίτυ - Antoine Wilson

Κυκλοφορεί 1η Δεκεμβρίου 2015 από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια το βιβλίο του Antoine Wilson, Πανοράμα Σίτυ σε μετάφραση της Αργυρώς Μαντόγλου και σε επιμέλεια της Βικτωρίας Λέκκα.Ο εικοσιοκτάχρονος  Όπεν Πόρτερ –ένας ανοιχτόκαρδος γυαλάκιας και ποδηλάτης, που, όπως λέει ο ίδιος, «μαθαίνει αργά»– νομίζει ότι πεθαίνει. Από το κρεβάτι του νοσοκομείου, καταγράφει στο κασετόφωνο, για χάρη του αγέννητου γιού του, μια ιστορία ωρίμανσης και αυτογνωσίας: πώς από «τρελός του χωριού» έγινε «άνθρωπος του κόσμου». Με μια απρόσμενα ελκυστική και σοφή φωνή , αφηγείται σαράντα μέρες και νύχτες περιήγησης στα φαστφουντάδικα, τις εκκλησιαστικές οργανώσεις και τους ψυχολόγους του Σαν Φρανσίσκο, ανάμεσα σε ανθρώπους πεισμένους ότι ο δικός τους δρόμος είναι και ο πιο κατάλληλος γι’ αυτόν – ώσπου να βρει ο ίδιος το δρόμο του μέσα από μια αναζήτηση που είναι ταυτόχρονα απολαυστική τέχνη και μεθοδική επιστήμη. Γεμάτο αφοπλιστικό χιούμορ και υπόγειες συγκινήσεις, το βιβλίο μάς κάνει να δούμε τον κόσμο, και τη θέση μας μέσα σ’ αυτόν, με νέα μάτια.


 Antoine Wilson γεννήθηκε το 1971 στο Μόντρεαλ. Έχει δημοσιεύσει δουλειές του σε περιοδικά όπως The Paris Review, Story Quarterly, Best New American Voices, και είναι συνεργάτης στο A Public Space. Έχει εκδώσει τα  μυθιστορήματα: The Interloper (2007) και Panorama City (2012). Ζει και σερφάρει στο Λος Άντζελες.

Σχετικές ειδήσεις
Ιδού οι Ονειροπόλοι - Imbolo Mbue
19.12.2016 10:01
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα Ιδού οι Ονειροπόλοι της Imbolo Mbue, σε μετάφραση της Αργυρώς Μαντόγλου.
Οταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια - Lee  Harper
12.08.2016 13:08
Από τις εκδόσεις Bell κυκλοφορεί το βιβλίο, Οταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια της Lee Harper σε μετάφραση Βικτώριας Τράπαλη.
Το κορίτσι από τη Δανία - David Ebershoff
22.06.2016 11:52
Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο, Το κορίτσι από τη Δανία του David Ebershoff σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου και σε επιμέλεια Βικτωρίας Λέκκα.
Η αντίληψη του περιβάλλοντος - Tim Ingold
26.04.2016 09:52
Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο του Tim Ingold, Η αντίληψη του περιβάλλοντος. Δοκίμια για τη διαβίωση, την κατοίκηση και τις δεξιότητες, με πρόλογος για την ελληνική έκδοση της Αλεξάνδρας Μπακαλάκη, μετάφραση της Αγγελικής Βρεττού και σε επιμέλεια του Στράτου Νάνογλου.
Κρίση εποχής ή εποχή της κρίσης - Συλλογικό
23.02.2016 10:06
Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο των Alain Badiou, Jacques Généreux και Amin Maalouf με τίτλο Κρίση εποχής ή εποχή της κρίσης σε επιμέλεια της Έφης Κορομηλά.