Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ο άναρθρος λόγος της καρδιάς

Ο άναρθρος λόγος της καρδιάς
Πενήντα περίπου έργα που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Μιχάλης Κόκορης την τελευταία πενταετία παρουσιάζονται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων…

Πρόκειται για μία τριλογία με τον τίτλο Ο Άναρθρος Λόγος της Καρδιάς, όπου κάθε φορά δημιουργεί ένα χώρο που θα μας είναι άγνωστος, ένα χώρο που θα δημιουργεί, με κάποια υπερβολή βέβαια, μυστήριο. Η ζωγραφική του Μιχάλη Κόκορη προέρχεται από το χώρο του Γνωστού και του Άγνωστου, μια ζωγραφική με χρωματικές εντάσεις και εσωτερικό φως, που μαγνητίζουν το μάτι ερευνώντας το παράξενα ωραίο.

Έτσι καταφέρνει με τρόπο αριστοτεχνικό, να δημιουργήσει παιχνίδια ηδονικά και οδυνηρά, παιχνίδια που χαρακτηρίζονται κάποιες φορές  από λόγο και αιτία κάποιες άλλες αναίτια και ελεύθερα…

Ο Μιχάλης Κόκορης έχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις  και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές. Την περίοδο 1990-93, η καπνοβιομηχανία Καρέλια για πρώτη φορά παρουσιάζει στο ευρύ κοινό έργα του  Μιχάλη Κόκορη σε μορφή γιγαντοαφίσας, συνδυάζοντας τα αρμονικά με τα προϊόντα της. Παράλληλα  συνεργάζεται  με διαφημιστικούς οργανισμούς για την  παραγωγή ταινιών. Σήμερα  ο καλλιτέχνης ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική.

Σχετικές ειδήσεις
Γλυπτικός Λόγος: Η Θαλάσσια Ανεμώνη του Γεωργίου Καλακαλλά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
13.09.2016 17:13
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα στο Αίθριο του Μουσείου η δεύτερη εκδήλωση της δράσης «Γλυπτικός Λόγος», που ξεκίνησε με επιτυχία το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος, με την παρουσίαση της «Θαλάσσιας Ανεμώνης» του Γεωργίου Καλακαλλά, Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Παρών θα είναι ο γλύπτης, που θα μιλήσει για το έργο του.
Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο
10.06.2016 14:18
Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.
Αμφίσημος Λόγος: Έκθεση του Σαράντη Γκάγκα στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου
20.04.2016 15:17
Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου, η έκθεση του Σαράντη Γκάγκα με τίτλο ΑΜΦΙΣΗΜΟΣ ΛΟΓΟΣ.
«Σπίτια της καρδιάς…»: Έκθεση φωτογραφίας της Αγγελικής Κίτσου-Μαγαράκη στον Ελληνικό Κόσμο
19.11.2015 13:07
Η έκθεση φωτογραφίας της εκπαιδευτικού Αγγελικής Κίτσου-Μαγαράκη με τίτλο «Σπίτια της καρδιάς…» εγκαινιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο» τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015.
Προς την Τράπεζα του Μέλλοντος: έκθεση του Θοδωρή Προδρομίδη στη Nitra Gallery
02.11.2015 10:07
Η Nitra υποδέχεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Θοδωρή Προδρομίδη με τίτλο Προς την Τράπεζα του Μέλλοντος, κεντρικό έργο της οποίας αποτελεί το ομώνυμο βίντεο που δημιούργησε ο καλλιτέχνης μετά από ανάθεση από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.