Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο άναρθρος λόγος της καρδιάς

Ο άναρθρος λόγος της καρδιάς
Πενήντα περίπου έργα που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Μιχάλης Κόκορης την τελευταία πενταετία παρουσιάζονται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων…

Πρόκειται για μία τριλογία με τον τίτλο Ο Άναρθρος Λόγος της Καρδιάς, όπου κάθε φορά δημιουργεί ένα χώρο που θα μας είναι άγνωστος, ένα χώρο που θα δημιουργεί, με κάποια υπερβολή βέβαια, μυστήριο. Η ζωγραφική του Μιχάλη Κόκορη προέρχεται από το χώρο του Γνωστού και του Άγνωστου, μια ζωγραφική με χρωματικές εντάσεις και εσωτερικό φως, που μαγνητίζουν το μάτι ερευνώντας το παράξενα ωραίο.

Έτσι καταφέρνει με τρόπο αριστοτεχνικό, να δημιουργήσει παιχνίδια ηδονικά και οδυνηρά, παιχνίδια που χαρακτηρίζονται κάποιες φορές  από λόγο και αιτία κάποιες άλλες αναίτια και ελεύθερα…

Ο Μιχάλης Κόκορης έχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις  και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές. Την περίοδο 1990-93, η καπνοβιομηχανία Καρέλια για πρώτη φορά παρουσιάζει στο ευρύ κοινό έργα του  Μιχάλη Κόκορη σε μορφή γιγαντοαφίσας, συνδυάζοντας τα αρμονικά με τα προϊόντα της. Παράλληλα  συνεργάζεται  με διαφημιστικούς οργανισμούς για την  παραγωγή ταινιών. Σήμερα  ο καλλιτέχνης ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική.

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
The Show Must Go On: Έκθεση στην Can Christina Androulidaki Gallery
10.01.2017 11:32
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN με τίτλο ‘The Show Must Go On’ ο Σωτήρης Πανουσάκης παρουσίαζει μια σειρά από ζωγραφικά έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων που δημιούργησε τα τελευταία 13 χρόνια.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Γλυπτικός Λόγος: Η Θαλάσσια Ανεμώνη του Γεωργίου Καλακαλλά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
13.09.2016 17:13
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα στο Αίθριο του Μουσείου η δεύτερη εκδήλωση της δράσης «Γλυπτικός Λόγος», που ξεκίνησε με επιτυχία το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος, με την παρουσίαση της «Θαλάσσιας Ανεμώνης» του Γεωργίου Καλακαλλά, Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Παρών θα είναι ο γλύπτης, που θα μιλήσει για το έργο του.
Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο
10.06.2016 14:18
Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.