Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πάνος Κατσιμίχας με τα Κίτρινα Ποδήλατα live στον Σταυρό του Νότου

Ο Πάνος Κατσιμίχας με τα Κίτρινα Ποδήλατα live στον Σταυρό του Νότου

Ο Σταυρός του Νότου γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια λειτουργίας του και είναι μεγάλη τιμή και χαρά να επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε... 20 χρόνια μετά ο Πάνος Κατσιμίχας ξανάρχεται στο στέκι της Φραντζή, με παρέα του αυτή την φορά το αγαπημένο ροκ συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα που τον συνοδεύει και τον συντροφεύει τα τελευταία 2 χρόνια σε πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών...

 

Ο ίδιος μας λέει σε κείμενό του:

«Φέτος το χειμώνα, μετά από κάποια χρόνια συνειδητής απουσίας μου από τις σκηνές της Αθήνας και πολλά χρόνια από το Σταυρό του Νότου, με τον οποίο όμως μας δένουν πολλές αναμνήσεις , αφού ήμασταν οι πρώτοι, με το Χάρη, που εμφανιστήκαμε, όταν ο Σταυρός του Νότου ήταν στο ξεκίνημά του ακόμα, αποφασίσαμε με τους φίλους και συνεργάτες μου, τα Κίτρινα ποδήλατα, τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο Παντελιά, και το team μουσικών και τεχνικών μας, να κάνουμε τις εμφανίσεις αυτές, από 20 Νοεμβρίου 2015 ως 11 Δεκεμβρίου. Πρώτα απ'όλα γιατί δέσαμε τόσο καλά σαν ομάδα, που λειτουργεί σχεδόν αυτόματα πάνω στη σκηνή και πίσω από αυτή, δεύτερον γιατι υπάρχει πολλή αγάπη και θετική ενέργεια, που εισπράττουμε και μεταξύ μας, αλλά και ο κόσμος από τη συνύπαρξή μας... Και φυσικά, γιατί νιώσαμε την ανάγκη, στις πολύ δύσκολες και σκληρές συνθήκες που βιώνουμε όλοι, από όλες τις απόψεις, να επικοινωνήσουμε, εγώ μάλλον περισσότερο νομίζω, (γιατί τα παιδιά, δεν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται χειμώνα καλοκαίρι), από πιο κοντά  με τον κόσμο που έχει χρόνια να με δει να εμφανίζομαι σε μια μουσική σκηνή  χειμώνα, και ειδικά στο Σταυρό του Νότου, που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και συγκινησιακή φόρτιση για μένα..... Ευχαριστώ . Καλή δύναμη σε όλους μας...

Πάνος Κατσιμίχας.»

 

Οι παλιότεροι ίσως θυμούνται εκείνο το πρόγραμμα 20 χρόνια πίσω με τα «Ηλεκτρικά Παραμύθια», τις διασκευές από Μπομπ Ντίλαν μέχρι Θάνο Μικρούτσικο, τα μπόλικα ξαφνιάσματα που περιλάμβαναν μια ροκ διασκευή «Δηλητήριου» από τον Χάρη, αλλά και μια οπτικοακουστική αναπαράσταση της διαμάχης μεταξύ ροκάδων και καρεκλάδων στην Ελλάδα του ’80, και στο τέλος το απόσπασμα από το μουσικό παραμύθι τους «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» με παράλληλη προβολή των σχεδίων του Μαρουλάκη, που αποτελούν και την εικονογράφηση του βιβλίου με το παραμύθι...

 

Η «επιστροφή» είναι δυναμική, καθώς επί σκηνής αυτή τη φορά στο πλάι του Πάνου Κατσιμίχα βρίσκονται τα Κίτρινα Ποδήλατα. Το συγκρότημα με την ανεξάντλητη ενέργεια και την ιδιαίτερα εκρηκτική σκηνική παρουσία, που αποδεικνύει κάθε φορά πως η "αλήθεια" μιας συναυλίας μπορεί να αναζωπυρώσει την ελπίδα που κρύβουμε μέσα μας σε δύσκολους καιρούς. Τα Κίτρινα Ποδήλατα επίσης επιστρέφουν στον Σταυρό του Νότου, όπου 2 χρόνια πριν είχαν παρουσιάσει την εξαιρετική και πολύ επιτυχημένη οπτικοακουστική παράσταση «ΕΤΩΝ 16» που αγκάλιασε με αγάπη το κοινό.

 

Δε μπορούμε παρά να αναμένουμε με αγωνία αυτή τη σύμπραξη και την «επιστροφή»...

Ραντεβού λοιπόν στο Σταυρό του Νότου... για λίγες παραστάσεις!

Σχετικές ειδήσεις
Vol. 2: «Κίτρινα Ποδήλατα – the Orchestra project»
18.01.2017 14:51
Τα Κίτρινα Ποδήλατα, επανέρχονται στο γνώριμο ηλεκτρικό τους ήχο, ζωηρεύοντας εκ νέου την έντονη πειραματική τους διάθεση, με την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους της εντυπωσιακής μουσικής τριλογίας τους.
Τα Κίτρινα Ποδήλατα live στο Κρεμλίνο
03.11.2016 15:57
Τα Κίτρινα Ποδήλατα μετά την κυκλοφορία του VOL.2: «Κίτρινα Ποδήλατα-the Orchestra project», δεύτερου μέρους μιας εντυπωσιακής μουσικής τριλογίας, ανεβαίνουν στη σκηνή του ΚΡΕΜΛΙΝΟ στις 12 Νοεμβρίου και υπόσχονται 4 εναλλακτικές συναυλίες που θα αφήσουν εποχή.
Με δυο κιθάρες...: Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Μέγαρο Γκύζη
10.08.2016 17:09
Τα Κίτρινα Ποδήλατα θα εμφανιστούν την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στο Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη για μία συναυλία με special guest τον Βασίλη Καζούλη.
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Θέατρο Αττικού Άλσους
15.07.2016 12:07
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», παρουσιάζει στο Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 στις 9μ.μ. τα Κίτρινα Ποδήλατα!
Πάνος Κατσιμίχας και Κίτρινα Ποδήλατα live στο Βεάκειο Θέατρο
07.06.2016 16:36
Στις 23 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο, στον Πειραιά, ο Πάνος Κατσιμίχας και τα Κίτρινα Ποδήλατα, μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας των αδελφών Κατσιμίχα, της προσωπικής δισκογραφίας του Πάνου, αλλά και τις δυναμικές ροκ επιτυχίες των Γιώργου & Αλέξανδρου Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα).