Η ομαδική έκθεση “Τα Επίπεδα της Φθοράς / Levels of Decay” που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στις 20:00 στο ArtWall.

Η έννοια της φθοράς απασχολεί την ανθρωπότητα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι προσέγγισαν τη φθορά θέτοντας ερωτήματα για το πώς γεννήθηκε ο κόσμος, πως λειτουργεί, αλλά και ποια είναι τα όρια της σκέψης του ανθρώπου σε αυτήν την αναζήτηση. Σκοπός αυτής έκθεσης είναι να θέσει στον θεατή πολλαπλά ερωτήματα για τη φύση της φθοράς όπως αυτή εκδηλώνεται σε φυσικό, πνευματικό, κοινωνικό, και πολιτικό επίπεδο. Ο κάθε καλλιτέχνης προσφέρει τη δική του οπτική γωνία και συμβάλει στην επεξεργασία της έννοιας της φθοράς με ένα τρόπο που παραπέμπει στην επιστημονική διαδικασία των θετικών επιστημών. Ή φθορά εκτίθεται ως μια έννοια συνώνυμη με τη μετάλλαξη και οι διαφορετικές οπτικές προσφέρουν στον θεατή την ευκαιρία να αντιμετωπίσει το ανθρώπινο γίγνεσθαι περισσότερο ως μια συνεχή μεταμόρφωση παρά ως αποσύνθεση. Η γενική αίσθηση που αναδύεται από την αντιμετώπιση της φθοράς ως μετάλλαξη είναι ότι όλα τα φυσικά, κοινωνικά, και πνευματικά συστήματα τείνουν προς το χάος. Αυτή ή ροπή προς την εντροπία εκλαμβάνεται αρχικά ως αρνητική αλλά ύστερα από μία πιο προσεκτική εξέταση φαίνεται να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο εξελικτικό πλαίσιο όπου τίποτα δεν χάνεται πραγματικά αλλά απλώς αλλάζει μορφή και συνεχίζει να υφίσταται.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μάρω Βασιλειάδου, Μαρίνα Βελησιώτη, Νίκος Γιαβρόπουλος, Νίκος Γυφτάκης, Θεώνη Δημοπούλου, Σοφία Κουρκουλάκου, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Έλενα Πόκα, Χρήστος Σούλαρης, Έρη Σκυργιάvνη, Γεωργία Τουρμούζη.

Επιμέλεια: Χρήστος Σούλαρης

Το ARTWALL Project Space ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό τη φιλοξενία και προβολή της σύγχρονης τέχνης και τη συνεύρεση και συνεργασία μεταξύ των καλλιτεχνών και των ανθρώπων του χώρου της τέχνης. Την κατεύθυνση του εικαστικού προγράμματος του ArtWall σχεδιάζει και υλοποιεί η Φωτεινή Καπίρη, καλλιτέχνης, επιμελήτρια και συν-ιδρύτρια του CAMP! Contemporary Art Meeting Point, ώστε το πρόγραμμα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τα πρότυπα της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής. Το Fresh Hotel, στηρίζει ενεργά αυτή την προσπάθεια, υποστηρίζοντας τη σύγχρονη τέχνη.