Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Σοφία Παπακώστα στην 17η Mediterranea στο Μιλάνο

Η Σοφία Παπακώστα στην 17η Mediterranea στο Μιλάνο

Η Σοφία Παπακώστα, καλλιτέχνης από την Κύπρο, η οποία ζει και εργάζεται στην Αθήνα και εκπροσωπείται από τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, συμμετείχε στη Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών, στην έκθεση Mediterranea 17 "No Food's Land" - Young Artists Biennale.

 

Πρόκειται για μία έκθεση δημιουργών έως 35 ετών από την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, η οποία γίνεται από το 1985. Φέτος, στην 30η της επέτειο, η Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών έφερε τον τίτλο “No Food’s Land” και συμμετείχαν 300 καλλιτέχνες από 24 χώρες, με τις συμμετοχές της Ελλάδας να ξεπερνούν τις 25.

 

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο παλιό εργοστάσιο “Fabbrica del Vapore”, κοντά στον σταθμό Garibaldi στο Μιλάνο.

 

Η Σοφία Παπακώστα συμμετείχε με 4 σχέδια της-μολύβι σε χαρτί, με τον τίτλο “Lotus Eaters” εκπροσωπώντας την Κύπρο.

 

Αναφέρει σχετικά: «Η τροφή, εκτός από αναγκαίο αγαθό για τη διατροφή μας, έχει μετεξελιχθεί στην παράξενη εποχή που διανύουμε και σε αντικείμενο κατάχρησης. Αυτή όμως η συγκεκριμένη μορφή κατάχρησης, όχι μόνον επηρεάζει αυτόν που την κάνει αλλά επηρεάζει και τη διατροφική  ισορροπία παγκοσμίως. Ελαττωμένη ποιότητα – υπεβολική ποσότητα. Εντούτοις, είναι ακριβώς αυτή η, χαμηλή σε διατροφική αξία και υπερβολικά παραγόμενη σε ποσότητα, τροφή που ενθαρρύνει με τη σειρά της την κατάχρηση μέσω των εθιστικών συστατικών της που επιχειρούν να αντισταθμίσουν την αληθινή γεύση».

 

Μέσα από τα έργα της η Σοφία Παπακώστα επιχειρεί να θέσει τον θεατή αντιμέτωπο με το μη ελκυστικό, υπνωτισμένο πρόσωπο αυτής της νόμιμης μα και καταστροφικής μορφής κατάχρηση. 

Σχετικές ειδήσεις
Artists' Cards 2016 στη γκαλερί Elika
08.12.2016 14:29
Η γκαλερί Elika με χαρά μας προσκαλεί στο Artists' Cards, το οποίο διοργανώνει για τέταρτη χρονιά φέτος την περίοδο των γιορτών!
Ο Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας
26.08.2016 17:12
Ο καλλιτέχνης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας (13 Μαΐου- 26 Νοεμβρίου 2017) με την εικαστική εγκατάσταση «Εργαστήριο Διλημμάτων» σε επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη. Την ευθύνη για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την ιδιότητα του Επιτρόπου της εθνικής εκπροσώπησης.
Νάγια Γιακουμάκη: Η νέα Εταίρος & Διευθύντρια της Μπιενάλε της Αθήνας
18.07.2016 13:07
Η Νάγια Γιακουμάκη γίνεται το νέο εταιρικό μέλος της Μπιενάλε της Αθήνας, σε μια φάση όπου η δέκα ετών επιτυχημένη Μπιενάλε ενισχύει την διεθνή εμβέλεια και προοπτική της.
Caged City: Έκθεση των street artists Hop Louie & Hello Banana στην Sarri 12 Gallery
01.07.2016 12:44
H Sarri12 Gallery από την Πέμπτη 7 Iουλίου 2016 θα φιλοξενεί την πρώτη έκθεση των street artists Hop Louie & Hello Banna στην Αθήνα, με τίτλο "Caged City", σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.
Η Ελληνική αφίσα τιμάται στην 25η Διεθνή Μπιενάλε της Βαρσοβίας!
01.06.2016 15:23
Το έργο του Δημήτρη Αρβανίτη και του Κωνσταντίνου Μίαρη τιμάται στην ιστορική Μπιενάλε της Βαρσοβίας με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του θεσμού.