Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Κύναστον του Στέφανου Κακαβούλη

Κύναστον του Στέφανου Κακαβούλη
Η t-shOrt παρουσιάζει για είκοσι μόνο παραστάσεις στο Studio Μαυρομιχάλη, το νέο έργο του Στέφανου Κακαβούλη Κύναστον, σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.

Πρόκειται για ένα έργο, που η δράση του τοποθετείται στα μέσα του 17ου αιώνα στην Αγγλία, μετά τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης και δανείζεται δύο πραγματικές φυσιογνωμίες, γνωστές στο θεατρικό τοπίο της εποχής εκείνης: τον Έντουαρντ Κύναστον, ο οποίος είναι ο τελευταίος άντρας ηθοποιός , που υποδύεται γυναικείους ρόλους στο θέατρο και από μικρός βρίσκεται στο θίασο του εραστή και συνεργάτη του Γουίλλιαμ Τζόνσον, που είναι θιασάρχης και ηθοποιός και έχει κληρονομήσει το θέατρο από τον ιδρυτή και πατέρα του.

Η  σχέση των δύο ανδρών έρχεται σε ρήξη και αναπόφευκτα διαλύεται, όταν ο Γουίλλιαμ αποφασίζει να προσλάβει γυναίκα ηθοποιό στο θέατρό του. Ο Κύναστον τον εγκαταλείπει και προστρέχει σε ανταγωνιστικό θίασο, όπου, προκειμένου να σώσει την καριέρα του, αναγκάζεται να ερμηνεύσει μόνο αντρικούς  ρόλους.

Μέσα από τη διαμάχη αυτή των δύο ηρώων και από την μυθοπλαστική, ιδιαίτερη σχέση τους, καταδεικνύονται κοινωνικά και προσωπικά θέματα, που αφορούν στην θεατρική τέχνη και στην ανακάλυψη της ταυτότητάς τους σαν ηθοποιοί, αλλά, κυρίως, σαν άνθρωποι.

Παίζουν οι ηθοποιοί Στέφανος Κακαβούλης και Χρήστος  Λιακόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Σειρά συζητήσεων για «Το Κιβώτιο»: Η Άλκη Ζέη στο Studio Μαυρομιχάλη
03.10.2016 13:45
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ξεκινά και ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό που εγκαινιάστηκε πέρσι, με πρώτη καλεσμένη για τη φετινή σαιζόν τη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η Δρ. Θεατρολογίας Κωνσταντίνα Ζηροπούλου.
Γιατί Μαμά;, της Τζωρτζίνας Τζήλιου στο Studio Μαυρομιχάλη
28.09.2016 10:10
Το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο της Τζωρτζίνας Τζήλιου, Γιατί Μαμά;
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
20.09.2016 11:12
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.
Αλμανάκ, της Μαριάννας Κάλμπαρη για 2η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
16.09.2016 14:57
Ύστερα από μεγάλη ζήτηση του κοινού, ο θίασος «εν Εξάλλω» επιστρέφει με το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη «ΑΛΜΑΝΑΚ» στο Studio Μαυρομιχάλη για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα, της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ στο Studio Μαυρομιχάλη
01.04.2016 14:40
Το έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ Ή ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρώς Τριανταφύλλου από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στο Studio Μαυρομιχάλη.