Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Philip Kerr Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ σε μετάφραση Ιλάειρας Διονυσοπούλου.

Μια πανέμορφη ανερχόμενη ηθοποιός του γερμανικού κινηματογραφικού κολοσσού UFA, ο οποίος ελέγχεται από το Υπουργείο Προπαγάνδας των Ναζί, γίνεται η αφορμή να ζητήσει ο παντοδύναμος Γιόζεφ Γκέμπελς από τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ μια προσωπική εξυπηρέτηση. Ο Γκούντερ θα εμπλακεί σε μια υπόθεση στην οποία τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η νέα περιπέτεια του ήρωά μας διαδραματίζεται στη ναζιστική Γερμανία, στην Ελβετία και στην Κροατία, όπου κυριαρχεί το καθεστώς των φιλοναζιστών Ουστάσι. Στην Κροατία επικρατεί απερίγραπτη βιαιότητα και μαίνεται εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα σε ομάδες που εκπροσωπούν διαφορετικές ιδεολογίες αλλά και διαφορετικά συμφέροντα.

Ο αμετανόητα κυνικός Μπέρνι Γκούντερ, που δεν εμπιστεύεται κανέναν, προσπαθεί να διεκπεραιώσει την αποστολή που του έχει ανατεθεί.

Ο Philip Kerr γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1956. Σπούδασε νομικά και συνεργάστηκε ως αρθρογράφος στις σελίδες των Sunday Times, της Evening Standard και του New Statesman. Ως συγγραφέας έγινε παγκόσμια γνωστός χάρη στη σειρά βιβλίων του με ήρωα τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, που θεωρείται από τις σημαντικότερες σειρές στο χώρο της σύγχρονης νουάρ αστυνομικής λογοτεχνίας. Οι ιστορίες του Μπέρνι Γκούντερ διαδραματίζονται ως επί το πλείστον στη Γερμανία των χρόνων της ναζιστικής κυριαρχίας και του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου. Τα βιβλία της σειράς εκδίδονται στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος. Εκτός από το Άνθρωπος χωρίς ανάσα, κυκλοφορεί ήδη ο τόμος Η τριλογία του Βερολίνου (που περιλαμβάνει τα μυθιστορήματα Οι Βιολέτες του Μάρτη, Ο χλομός εγκληματίας και Γερμανικό ρέκβιεμ), και η Μοιραία Πράγα. Ο Philip Kerr έχει γράψει και αρκετά άλλα μυθιστόρημα για μεγάλους και παιδιά, κάποια από τα οποία κυκλοφορούν στα ελληνικά.