Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Process, της Dora Sulženko Hoštová στο φεστιβάλ Transitions 3 της Στέγης

Process, της Dora Sulženko Hoštová στο φεστιβάλ Transitions 3 της Στέγης

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Transitions 3 την παράσταση χορού Process, της Dora Sulženko Hoštová.

Process: Ο χορός όπως δεν τον έχετε φανταστεί, σε μια παράσταση που δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι κάθε σκηνή της είναι και μία έκπληξη.

Η Στέγη παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ομάδα από την Πράγα, την Experimentální prostor NoD, την οποία σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να συναντήσει εκτός Τσεχίας. Η Ντόρα Σουλζένκο Χοστόβα έχει χορογραφήσει ένα ντούο πάνω στην ίδια τη δημιουργία της περφόρμανς, σαν να επρόκειτο για την ανασκαφή ενός έργου που αποκαλύπτει κανείς αφαιρώντας στρώματα.

Η Χοστόβα αποκαλύπτει στο κοινό όλη τη διαδικασία προετοιμασίας μιας παράστασης, με την έρευνα, την επανάληψη και την κούραση που αυτή εμπεριέχει. Ωστόσο, δεν περιορίζεται σε αυτό, αλλά δημιουργεί ένα σύνολο από απρόσμενες και εντελώς πρωτότυπες σκηνές αποφεύγοντας κάθε κλισέ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι κάθε σκηνή είναι και μία έκπληξη.

Οι δύο ερμηνευτές είναι σίγουρα εκπληκτικοί χορευτές, όμως αυτό που κερδίζει το κοινό είναι η απλότητα με την οποία υπάρχουν στη σκηνή, ως αυθεντικοί καλλιτέχνες μέσα στο πλαίσιο όπου ζουν και δημιουργούν, χωρίς ποτέ να προσποιούνται κάτι άλλο. Ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη η παράσταση κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς δεν του αφήνει το περιθώριο να καταλάβει εκ των προτέρων την εξέλιξη ή την κατάληξη.

Συντελεστές

Σύλληψη & Χορογραφία: Dora Sulženko Hoštová
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Jan Čtvrtník
Δραματουργία: Marta Ljubková
Μουσική: Johana Švarcová
Σχεδιασμός Φωτισμών: František Fabián, Ségolène Michelin
Κοστούμια: Vladimíra Fomínová

Ερμηνεύουν: Dora Sulženko Hoštová, Jan Čtvrtník

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου
Workshop χορού με την Dora Sulženko Hoštova

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές (Γλώσσα: Αγγλικά, με διερμηνεία)
Συντονισμός: Χριστιάνα Γαλανοπούλου , ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνική διευθύντρια του MIRfestival

Σχετικές ειδήσεις
Age & Beauty Part 1: Mid-Career Artist/Suicide Note or &:-/: από τον Miguel Gutierrez στη Στέγη
18.11.2016 16:58
Το φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Made in USA, φιλοξενεί τον Miguel Gutierrez, ο οποίος θα παρουσιάσει την παράσταση Age & Beauty Part 1: Mid-Career Artist/Suicide Note or &:-/.
a quartet, της Heather Kravas στο φεστιβάλ της Στέγης
16.11.2016 13:22
Πού φτάνουν τα «θέλω» μας, όταν αρχίζουν τα «θέλω» των άλλων; Μπορούν οι μονάδες να συναποτελέσουν μια ομάδα; Μια παράσταση για τη διαφορετικότητα από την ελληνικής καταγωγής Heather Kravas, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Made In USA στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
07.06.2016 10:44
Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.
Το Tinos World Music Festival στην Ταράτσα της Στέγης
03.06.2016 13:25
Δύο μέρες μετά τη λήξη του φεστιβάλ στην Τήνο, την Τρίτη 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην ταράτσα της Στέγης μια μετα-φεστιβαλική συναυλία με τα φωνητικά σύνολα Γιασεμί και Eva Quartet, αλλά και την Eliza Carthy.
Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου 2016 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
12.04.2016 16:55
3ο κουδούνι! Υποδεχθείτε την πιο δυναμική γενιά στη σκηνή της Στέγης! Οι έφηβοι πειραματίζονται με αφορμή κλασικά αριστουργήματα.