Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Λουξεμβούργο - Τοπία ξεχωριστά, Οικεία καθημερινότητα: Έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Λουξεμβούργο - Τοπία ξεχωριστά, Οικεία καθημερινότητα: Έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και την Ελληνοαμερικανική Ένωση και με την υποστήριξη της Eurobank Private Bank Luxembourg S.A., παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της λουξεμβουργιανής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 2 έως και 19 Δεκεμβρίου 2015 στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

 

Παρουσιάζονται φωτογραφίες δύο Ελλήνων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από την χώρα του Λουξεμβούργου. Πρόκειται για φωτογραφίες της Μαρίας Μπουρμπού από την ενότητα Belville και του Μανόλη Παπαδάκη από την ενότητα Λουξεμβούργο.

 

Η Μαρία Μπουρμπού ζει μόνιμα στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λουξεμβούργο, από το 2006 έως και το 2012, δημιούργησε το έργο Belville, προσδίδοντας μία οικεία προσέγγιση της χώρας. Ένα κράτος γνωστό για την οικονομική του ευρωστία προσεγγίζεται διαφορετικά μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Η απλότητα, η διάθεση για παιχνίδι, η άγνωστη καθημερινή ζωή της μικρής αυτής χώρας κεντρίζουν το ενδιαφέρον της εικαστικού, στα οποία και επικεντρώνεται.

 

Ο Μανόλης Παπαδάκης γνώρισε την ιστορία, τον πολιτισμό, και τους ανθρώπους του Λουξεμβούργου κατά την διάρκεια επισκέψεών του στην χώρα το 2001, το 2003 και το 2004. Στην έκθεση επέλεξε να παρουσιάσει φωτογραφίες που δίνουν απλά και περιγραφικά την ταυτότητα του τόπου, ενώ παράλληλα έχουν μια καλλιτεχνική διάσταση και πρωτοτυπία. Αναδεικνύουν ιστορικά και σύγχρονα κτίρια με θαυμάσια αρχιτεκτονική, εικόνες με συμμετοχή του ανθρώπινου στοιχείου, αλλά και τοπία από τη φύση του Λουξεμβούργου.

Σχετικές ειδήσεις
Φωτογραφικά Ζεύγη 2017 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
26.01.2017 16:11
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» παρουσιάζουν την έβδομη έκθεση από τη σειρά που τιτλοφορείται «Φωτογραφικά ζεύγη».
Σιωπηλή παρουσία: Συναντώντας τον Ζογγολόπουλο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
15.11.2016 12:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά».
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.