Μια μοναδική συζήτηση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, όσοι επισκεφθούν αυτή την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, τον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, για να δουν την συναρπαστική ταινία του Τζέιμς Πόνσολντ, «Τέλος Διαδρομής» («The End of the Tour»).

O κόσμος του βιβλίου θα συναντήσει αυτόν της έβδομης τέχνης, σε μια συζήτηση μεταξύ φίλων για τον ιδιαίτερο κόσμο του συγγραφέα Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, ενός από τους πιο λαμπρούς συγγραφείς της γενιάς του. Αφορμή η έξοδος στις ελληνικές αίθουσες της ταινίας «Τέλος Διαδρομής», με πρωταγωνιστές τους Τζέισον Σίγκελ και Τζέσι Άιζενμπεργκ, αυτή την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, από την Tanweer.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, αμέσως μετά την απογευματινή προβολή των 18.30.

Στην ειδική εκδήλωση θα συνομιλήσουν ο κ. Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας και μεταφραστής της επερχόμενης κυκλοφορίας, στα ελληνικά, του βιβλίου του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, «Η σκούπα και το σύστημα», στις Εκδόσεις Κριτική, ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Πολιτάκης και ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου κ. Γιάγκος Αντίοχος.

Στο φουαγιέ του Μικρόκοσμου θα μπορείτε να βρείτε το βιβλίο του Γουάλας «Αυτό εδώ είναι νερό», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στις εκδόσεις Κριτική.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το χειμώνα του 1996, δύο φιλόδοξοι νέοι άνδρες, άγνωστοι μεταξύ τους, ξεκινούν ένα πενθήμερο road trip, κατά τη διάρκεια του οποίου ο καθένας προσπαθεί, άλλοτε με τρόπο νευρικό, άλλοτε με προκλητικό ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του. Ο ένας είναι ο Ντέιβιντ Λίπσκι,  «άγουρος» ακόμα δημοσιογράφος του περιοδικού Rolling Stone και ο άλλος ο 34χρονος Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, ένας ροκ σταρ της λογοτεχνίας, που ξαφνικά αναδείχτηκε ως ο πιο λαμπρός συγγραφέας και κοινωνικός παρατηρητής της γενιάς του.

Καθώς οι μέρες περνούν, μια περίεργη και έντονη σχέση αρχίζει να δημιουργείται ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον συγγραφέα. Οι δύο άνδρες ανταλλάσσουν πειράγματα, γελούν και αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του εαυτού τους – χωρίς ποτέ να προδίδουν κατά πόσο είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, και οι κασέτες με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις τους, παρέμειναν για πάντα στο ντουλάπι του Λίπσκι. Οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά. Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Λίπσκι με αφορμή την αξέχαστη αυτή συνάντηση, που συνέγραψε μετά την αυτοκτονία του Γουάλας, το 2008.

Σε σκηνοθεσία Τζέιμς Πόνσολντ, και σε σενάριο του βραβευμένου με Pulitzer, Ντόναλτ Μάργκουλις. στην ταινία «Τέλος Διαδρομής» («The End of the Tour»), πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Σίγκελ και Τζέσι Άιζενμπεργκ, σε δυο ερμηνείες που ξεχειλίζουν από συναίσθημα.

Το «Τέλος Διαδρομής έχει κερδίσει το Βραβείο Κοινού στο Sarasota Film Festival, ενώ έκανε πρεμιέρα στην χώρα μας στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2015. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ του Sundance, όπως και στα Φεστιβάλ Λονδίνου, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ και Μελβούρνης.

To βιβλίο του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, «Αυτό Εδώ Είναι Νερό» κυκλοφορεί στις Εκδόσεις Κριτική.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία εδώ.