Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκική Χαρακτική

Τουρκική Χαρακτική
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, φιλοξενεί μια ομάδα καλλιτεχνών από την Τουρκία που παρουσιάζουν τριάντα χαρακτικά έργα εμπνευσμένα από την καθημερινότητα του κράτους τους…

Η Τουρκία, παρόλο που μας χωρίζουν μερικά μόλις μέτρα, είναι ένας τόπος με διαφορετική γλώσσα, που βλέπει την τέχνη με διαφορετική ματιά. Η έκθεση αν και μικρή και πολύ γενική σε σχέση με την πραγματικότητα, μαρτυρά την ύπαρξη μιας κοινής διεθνούς γλώσσας που βιώνεται όμως διαφορετικά απ’ ότι σε άλλες χώρες, αντανακλώντας με ακρίβεια τις ιδιαιτερότητες της Τουρκικής τέχνης.

Τα έργα, ενδεικτικά χαρακτικών της σύγχρονης Τουρκικής σκηνής, άγνωστης στην Ελλάδα, γοητεύουν από την αναπάντεχη παρουσία τους δίνοντας μια διαφορετική όψη το καθένα, στην σημερινή τέχνη. Οι όψεις αυτές άλλες φορές συμπληρώνουν η μία την άλλη και άλλες πάλι είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο εσωτερικός μυστικισμός, ο ερωτισμός αλλά και η λαϊκή παράδοση είναι τα μέσα και οι αφετηρίες μιας αισθητικής πολύ ιδιαίτερης που επιλέγοντας το παρελθόν της, υποδηλώνει τις δυνατότητες που έχει η χαρακτική να βρει απαντήσεις στα προβλήματα μορφής, χρώματος ή χώρου που θέτουν κάθε φορά οι καλλιτέχνες .

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Murside Icmeli, Gazi Sansoy, Oktay Anιlanmert, Fevzi Karakoç Ilgim Veryeri-Alaca,  Güngör Kuçuk, και Selma Gürbüz.

Σχετικές ειδήσεις
Στιγμιότυπα, έκθεση του Στάθη Βατανίδη στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
30.01.2017 11:47
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει τον Φεβρουάριο την έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Βατανίδη με τίτλο «Στιγμιότυπα», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 4 Μαρτίου.
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου; Ξεριζωμός | Borders: Έκθεση της Μαρίας Μπελιβάνη στον Τεχνοχώρο
07.06.2016 14:11
Μία πολύ διαφορετική εικαστική έκθεση, ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκατάστασης και γραφής με τίτλο «Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου; Ξεριζωμός | Borders» της Μαρίας Μπελιβάνη θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στην Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.
Έκθεση της Angela Occhipinti στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
29.02.2016 11:49

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί την πολύ σημαντική Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, Angela Occhipinti, στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο “L’ Arte dell’ Incisione e la poetica dell’ imagine” («Η τέχνη της χάραξης και η ποίηση της εικόνας»).