Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, φιλοξενεί μια ομάδα καλλιτεχνών από την Τουρκία που παρουσιάζουν τριάντα χαρακτικά έργα εμπνευσμένα από την καθημερινότητα του κράτους τους…

Η Τουρκία, παρόλο που μας χωρίζουν μερικά μόλις μέτρα, είναι ένας τόπος με διαφορετική γλώσσα, που βλέπει την τέχνη με διαφορετική ματιά. Η έκθεση αν και μικρή και πολύ γενική σε σχέση με την πραγματικότητα, μαρτυρά την ύπαρξη μιας κοινής διεθνούς γλώσσας που βιώνεται όμως διαφορετικά απ’ ότι σε άλλες χώρες, αντανακλώντας με ακρίβεια τις ιδιαιτερότητες της Τουρκικής τέχνης.

Τα έργα, ενδεικτικά χαρακτικών της σύγχρονης Τουρκικής σκηνής, άγνωστης στην Ελλάδα, γοητεύουν από την αναπάντεχη παρουσία τους δίνοντας μια διαφορετική όψη το καθένα, στην σημερινή τέχνη. Οι όψεις αυτές άλλες φορές συμπληρώνουν η μία την άλλη και άλλες πάλι είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο εσωτερικός μυστικισμός, ο ερωτισμός αλλά και η λαϊκή παράδοση είναι τα μέσα και οι αφετηρίες μιας αισθητικής πολύ ιδιαίτερης που επιλέγοντας το παρελθόν της, υποδηλώνει τις δυνατότητες που έχει η χαρακτική να βρει απαντήσεις στα προβλήματα μορφής, χρώματος ή χώρου που θέτουν κάθε φορά οι καλλιτέχνες.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Murside Icmeli, Gazi Sansoy, Oktay Anιlanmert, Fevzi Karakoç Ilgim Veryeri-Alaca,  Güngör Kuçuk, και Selma Gürbüz.