Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Wesen: Επιστροφή στο σώμα - επιστροφή στην αναγέννηση: έκθεση στο metamatic:taf

Wesen: Επιστροφή στο σώμα - επιστροφή στην αναγέννηση: έκθεση στο metamatic:taf

Το metamatic:taf έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την έκθεση Wesen: Επιστροφή στο Σώμα - Επιστροφή στην Αναγέννηση που εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 19.00 και θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Το Wesen, φιλοσοφικός όρος του Martin Heidegger, είναι ένα σημαίνον ενεργοποίησης.

Είναι η σχέση μας με τις υπαρκτότητες, η σχέση μας με το βλέμμα στον ορίζοντα του αόρατου. Είναι η έξαρση της στιγμής, γεμάτη χάος όπου όλα κινούνται στη φορά της ορμής προς μια μεγάλη επιστροφή. Την επιστροφή στο " σώμα ", την επιστροφή στην "αναγέννηση".

Η έκθεση έχει σκοπό την παρουσίαση, μέσω οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων και φωτογραφιών, της έρευνας που πραγματοποιείται από το International Research Laboratory of Performing Arts-AlmaKalma, το οποίο λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μήτρου. Τα έργα παρήχθησαν σε βάθος χρόνου για τις εκάστοτε ανάγκες των performance του Research Laboratory στην γκαλερί Χ-ART-Ι, στο Θέατρο Αθήναιον, στους δημόσιους χώρους του ΑΠΘ και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MMCA).

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί performance / installation του Research Laboratory σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μήτρου στην οποία συμμετέχουν οι: Μαρία Χαρέλα, Μάρω Θεοδοσίου, Σεμπάστιαν Τσιφής, Ιωάννα Σκαντζέλη, Χάρης Μεσηνιώτης, Manuel Baldassare, Emma Grace, Χριστίνα Σιριοπούλου, Φωτεινή Τερζή, Αθανάσιος Μαργούτας, Σοφία Δρακοπούλου, Σοφία Στεργίου, Σταύρος Καπετάνιος.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Φωτογραφία: Βασίλης Καρκατσέλης

Ποιήματα της Ιωάννας Σκαντζέλη παρουσιαζόμενα φωτογραφικά από τον Βασίλη Καρκατσέλη

Video Art: Yiota Chatzi, Daniela Prost

Slide show με φωτογραφίες από την performance του Εργαστηρίου Έρευνας: F-F or Santa Sangre (2014). Συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι: Αθανάσιος Αθανασιάδης, Μανώλης Βάρνας, Υπατία Βρεττού, Κατερίνα Ζαχαριάδου, Θεανώ Καραολανίδου, Βασίλης Καρκατσέλης, Βασίλης Μαντάς, Νίκη Μπάτση, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γιώργος Παπουτσής, Θανάσης Ράπτης, Άγγελος Σοφιανίδης, Σταύρος Τσικόγιας, Αλέκα Τσιρώνη, Χρήστος Χίτσιος

Ηχητική εγκατάσταση: Manuel Baldassare  

Εικαστικό πορτέτο του Χρήστου Πειραλή, αρχιτέκτονα-ζωγράφου, για μελλοντική performance, με θέμα τον Van Gogh, του Εργαστηρίου Έρευνας. Performer: Σεμπάστιαν Τσιφής

Επιμέλεια: Στέλλα Μανικάτη, Ιστορικός της Τέχνης

Σχετικές ειδήσεις
Εστίες Φύσης: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
06.09.2016 17:13
To metamatic:taf με χαρά ανακοινώνει την έκθεση Εστίες φύσης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
Επιστροφή: Έκθεση από το Medphoto Festival στη Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ
10.08.2016 12:29
Η Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ παρουσιάζει την έκθεση “Επιστροφή” από 11 έως 25 Αυγούστου 2016 στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.
Are We Moving?: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
22.06.2016 15:41
To metamatic:taf ανακοινώνει την καλοκαιρινή έκθεση Are we Moving?, σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30.
Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf
18.03.2016 12:23
Το metamatic:taf και οι METASITU με ενθουσιασμό παρουσιάζουν την έκθεση Με τη συγκατάθεσή σας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου. Η έκθεση αποτελεί ένα project σε εξέλιξη το οποίο ξεκινά με μια σειρά εκδηλώσεων - εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.