Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

project kaos @ Κεραμεικός

project kaos @ Κεραμεικός

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 προσκαλούμε μικρούς & μεγάλους σε μια βόλτα γύρω από την πλατεία Κουλούρη, για να δούμε τον Κεραμεικό αλλιώς!

 

Η πολιτιστική εταιρεία Ανάμεσα στους Μέρμηγκες (Λάρνακα/Αθήνα), η κολλεκτίβα Pixel [13] (Μασσαλία) και Έλληνες καλλιτέχνες συνδιαμορφώνουν το kaos!

 

Το καλλιτεχνικό αυτό project, στόχο έχει να χαρτογραφήσει τη γειτονιά του Κεραμεικού μέσα από προσωπικές ιστορίες των κατοίκων της, το παρελθόν της, και κυρίως, μέσα από τα στοιχεία εκείνα που διαμορφώνουν το σημερινό της πρόσωπο.

 

Από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2015 το kaos θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και θα πραγματοποιήσει open session και συνεντεύξεις με ντόπιους φορείς, κατοίκους της περιοχής και άλλους καλλιτέχνες. Οι Έλληνες και Γάλλοι συμμετέχοντες θα δουλέψουν συλλογικά χρησιμοποιώντας διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο μια τελική παρουσίαση που θα περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις, όπως οπτικοακουστικές / ψηφιακές εγκαταστάσεις, προβολές στο εξωτερικό κτιρίων της γειτονιάς, και site specific καλλιτεχνικά δρώμενα.

 

Όλες οι δράσεις θα βασίζονται στο ερευνητικό υλικό που θα έχει συλλεγεί από τους καλλιτέχνες το δεκαήμερο αυτό.

 

Pixel [13]

 

Η κολλεκτίβα Pixel 13 η οποία αποτελείται από αρχιτέκτονες, εικαστικούς, sound & video artists, δημιουργεί παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο με στόχο την προσωρινή αλλαγή της εικόνας του. Με τη χρήση ποικίλων μορφών έκφρασης, εξερευνούν και εν τέλει αποτυπώνουν κοινωνικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά ζητήματα που αφορούν την εκάστοτε περιοχή / πόλη / χώρα, πάντα σε συνεργασία και σε διάλογο με τους καλλιτέχνες και τους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής που επισκέπτονται. Προηγούμενες δράσεις τους τους έχουν φιλοξενηθεί σε χώρες όπως η Κορέα, η Αίγυπτος και Τυνησία.

 

Στην Αθήνα, οι Pixel [13] συνεργάζονται με τους:

Κωνσταντίνο Νομικό, Μαριέττα Παυλάκη, Σοφία Πρέκα, Ισμήνη Πρωίου, Μαρία Οικονόμου


Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015, 7μ.μ - 10μ.μ, πλατεία Κουλούρη, Κεραμεικός

 

Συντελεστές

 

Διοργάνωση: Ανάμεσα στους Μέρμηγκες

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Pixel [13]

Project Coordinator: Ελένη Βλάχου

Βοηθός Παραγωγής: Πάνος Σβολάκης

Υπεύθυνη δημιουργικού: Αθηνά Φρεναρίτου

Έρευνα: Φωτεινή Αβδελλή

 

Το kaos υλοποιείται χάρη στην υποστήριξη των φορέων: Clermont-Communauté, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Friche la Belle de Mai (Marseille), Institute National de l'Audiovisuel (INA), ΣυνΑθηνά, Booze Cooperativa

 

...Συνάντηση Καλλιτεχνών | Artists’ Meeting


5  Δεκεμβρίου 2015, 6.30μ.μ.| Booze Cooperativa

 

Με αφορμή το kaos διοργανώνουμε μια συνάντηση των Pixel [13] με Έλληνες καλλιτέχνες. Στόχος μας είναι η γνωριμία, η ανταλλαγή εμπειριών και η έναρξη ενός διαλόγου με σκοπό τη δικτύωση των συμμετεχόντων.

 

Η γλώσσα στην οποία θα διεξαχθεί το artists’ meeting είναι η αγγλική.

Σχετικές ειδήσεις
Pillow – Swallow – Hollow - Yellow: ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο ArtWall Project Space
27.12.2016 16:33
Μια καλλιτεχνική παρέα 5 αποφοίτων του Slade School of Fine Art του Λονδίνου, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ArtWall Project Space, από τις 21 Δεκεμβρίου, 2016 μέχρι 5 Ιανουαρίου, 2017.
hYgge, ένα νέο εικαστικό project στο metamatic:taf
13.12.2016 10:15
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά φιλοξενεί το project hYgge (hoo ga), το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 23 Ιανουαρίου 2017.
Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA: Δράσεις Σεπτεμβρίου 2016
19.09.2016 10:46
Η Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA συνεχίζει με τις δράσεις του Σεπτεμβρίου. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό βάζουν ξανά την Ομόνοια στο επίκεντρο και βρίσκουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τον κόσμο της Αθήνας, έχοντας ως σημεία αναφοράς το Μπάγκειον και το χώρο απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, που παραχωρήθηκε από το Δήμο στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης της Μπιενάλε με το Δήμο Αθηναίων.
Sterna Art Project 2016: “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης” στη Νίσυρο
01.06.2016 17:00
Το Sterna Art Project προσκαλεί τον Άγγελο Πλέσσα και εννέα διεθνείς καλλιτέχνες και επιμελητές να δημιουργήσουν νέα έργα μέσα απο μια νέα πρακτική, ενα νέο “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης”, στο ιστορικό κτίριο των Λουτρών Μανδρακίου της Νισύρου το οποίο για δεύτερη χρονιά μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης και δημιουργίας, φέρνοντας με την σειρά του τον χαρακτήρα του κοινού βίου και της συνύπαρξης.
Ύπνος project: Ηχητικός περίπατος και εγκατάσταση στο Α' Κοιμητήριο
20.05.2016 11:49
Οι δράσεις του Ύπνος Project της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζονται από τις 28 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου με έναν ηχητικό περίπατο και μια ηχητική εγκατάσταση στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.