Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

project kaos @ Κεραμεικός

project kaos @ Κεραμεικός

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 προσκαλούμε μικρούς & μεγάλους σε μια βόλτα γύρω από την πλατεία Κουλούρη, για να δούμε τον Κεραμεικό αλλιώς!

 

Η πολιτιστική εταιρεία Ανάμεσα στους Μέρμηγκες (Λάρνακα/Αθήνα), η κολλεκτίβα Pixel [13] (Μασσαλία) και Έλληνες καλλιτέχνες συνδιαμορφώνουν το kaos!

 

Το καλλιτεχνικό αυτό project, στόχο έχει να χαρτογραφήσει τη γειτονιά του Κεραμεικού μέσα από προσωπικές ιστορίες των κατοίκων της, το παρελθόν της, και κυρίως, μέσα από τα στοιχεία εκείνα που διαμορφώνουν το σημερινό της πρόσωπο.

 

Από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2015 το kaos θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και θα πραγματοποιήσει open session και συνεντεύξεις με ντόπιους φορείς, κατοίκους της περιοχής και άλλους καλλιτέχνες. Οι Έλληνες και Γάλλοι συμμετέχοντες θα δουλέψουν συλλογικά χρησιμοποιώντας διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο μια τελική παρουσίαση που θα περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις, όπως οπτικοακουστικές / ψηφιακές εγκαταστάσεις, προβολές στο εξωτερικό κτιρίων της γειτονιάς, και site specific καλλιτεχνικά δρώμενα.

 

Όλες οι δράσεις θα βασίζονται στο ερευνητικό υλικό που θα έχει συλλεγεί από τους καλλιτέχνες το δεκαήμερο αυτό.

 

Pixel [13]

 

Η κολλεκτίβα Pixel 13 η οποία αποτελείται από αρχιτέκτονες, εικαστικούς, sound & video artists, δημιουργεί παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο με στόχο την προσωρινή αλλαγή της εικόνας του. Με τη χρήση ποικίλων μορφών έκφρασης, εξερευνούν και εν τέλει αποτυπώνουν κοινωνικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά ζητήματα που αφορούν την εκάστοτε περιοχή / πόλη / χώρα, πάντα σε συνεργασία και σε διάλογο με τους καλλιτέχνες και τους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής που επισκέπτονται. Προηγούμενες δράσεις τους τους έχουν φιλοξενηθεί σε χώρες όπως η Κορέα, η Αίγυπτος και Τυνησία.

 

Στην Αθήνα, οι Pixel [13] συνεργάζονται με τους:

Κωνσταντίνο Νομικό, Μαριέττα Παυλάκη, Σοφία Πρέκα, Ισμήνη Πρωίου, Μαρία Οικονόμου


Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015, 7μ.μ - 10μ.μ, πλατεία Κουλούρη, Κεραμεικός

 

Συντελεστές

 

Διοργάνωση: Ανάμεσα στους Μέρμηγκες

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Pixel [13]

Project Coordinator: Ελένη Βλάχου

Βοηθός Παραγωγής: Πάνος Σβολάκης

Υπεύθυνη δημιουργικού: Αθηνά Φρεναρίτου

Έρευνα: Φωτεινή Αβδελλή

 

Το kaos υλοποιείται χάρη στην υποστήριξη των φορέων: Clermont-Communauté, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Friche la Belle de Mai (Marseille), Institute National de l'Audiovisuel (INA), ΣυνΑθηνά, Booze Cooperativa

 

...Συνάντηση Καλλιτεχνών | Artists’ Meeting


5  Δεκεμβρίου 2015, 6.30μ.μ.| Booze Cooperativa

 

Με αφορμή το kaos διοργανώνουμε μια συνάντηση των Pixel [13] με Έλληνες καλλιτέχνες. Στόχος μας είναι η γνωριμία, η ανταλλαγή εμπειριών και η έναρξη ενός διαλόγου με σκοπό τη δικτύωση των συμμετεχόντων.

 

Η γλώσσα στην οποία θα διεξαχθεί το artists’ meeting είναι η αγγλική.

Σχετικές ειδήσεις
Ύπνος project: Ηχητικός περίπατος και εγκατάσταση στο Α' Κοιμητήριο
20.05.2016 11:49
Οι δράσεις του Ύπνος Project της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζονται από τις 28 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου με έναν ηχητικό περίπατο και μια ηχητική εγκατάσταση στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.
Νέα Εδάφη: Νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
18.01.2016 14:58
Καλλιτεχνικά μοναδικά και πρωτοεμφανιζόμενα τα κοσμήματα που κατασκεύασαν 50 έλληνες καλλιτέχνες φιλοξενούνται από τις 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στη νέα περιοδική έκθεση «Νέα Εδάφη».
Athens Biennale 2015-2017
29.12.2015 09:59
Συνολικά 3.500 άτομα επισκέφτηκαν από τις 18 έως τις 28 Νοεμβρίου 2015 τις εναρκτήριες εκδηλώσεις και δράσεις της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 "OMONOIA" συνηγορώντας υπέρ της ανάπτυξης συνεργασιών και συμμαχιών. Στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, με επίκεντρο το ιστορικό Μπάγκειον, συνολικά 85 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν περισσότερες από 40 δράσεις εμπλέκοντας το κοινό σε μια πρωτόγνωρη δημιουργική ζύμωση.
UrbanDig Project στην Μπιενάλε της Αθήνας «Ομόνοια»
23.11.2015 14:07
Έως τις 29 Νοεμβρίου 2015, η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» παρουσιάζει μια σειρά από καλλιτεχνικές δράσεις και συνεργασίες. Μία από αυτές είναι το UrbanDig Project.
Έκθεση του Θανάση Τότσικα στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
09.11.2015 12:31
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, ο Θανάσης Τότσικας εκθέτει από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 12 Δεκεμβρίου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου.