Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι 12 της Αυγής

Οι 12 της Αυγής
Τα έργα των δώδεκα νέων εικαστικών καλλιτεχνών που παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των Αναγνώσεων, του ένθετου για την εφημερίδα Κυριακάτικη Αυγή, εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα , σε μια προσπάθεια να προβληθούν καλλιτέχνες που ακόμα δεν έχουν καταξιωθεί στο προσκήνιο της τέχνης.

Οι δημιουργοί της φετινής έκθεσης αντλούν την πνοή τους τόσο από την παράδοση της χειροτεχνίας, όπως η υφαντική, όσο και της σύγχρονης τέχνης, από κινήματα που τη σφράγισαν όπως ο εξπρεσιονισμός, η χειρονομιακή τέχνη, το Μπάουχάους ή το Φλούξους. Και αναδεικνύουν τις, παραγνωρισμένες σήμερα, γραφικές τέχνες, που γεννήθηκαν τον 19ο αιώνα.

Δημιουργούς που έχουν φοιτήσει στα εργαστήρια της ΑΣΚΤ με δασκάλους τους Μιχάλη Αρφαρά, Γιάννη Βαλαβανίδη, Λεώνης Βιδάλη, Χρόνη Μπότσογλου, Μάριου Σπηλιόπουλου, Ρένας Παπασπύρου και Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Την ευθύνη της επιλογής τους αλλά και της επιμέλειας της έκθεσης φέρει η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντζάκη και συμμετέχουν οι: Ρούλα Αναγνώστου, Βίκυ Γεωργιοπούλου, Φωτεινή Γουσέτη, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Χαρά Μαραντίδου, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Κανούτο Κάλαν, Νίκος Παπαδημητρίου , Βασίλης Παφίλης, Γιώργος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Χαλάτσης, Δημήτρης Χρηστίδης.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο
08.02.2017 10:18
Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας - Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
Εκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Ηλιούπολης 2016
06.06.2016 12:28
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας καλεί να παρευρεθείτε στην ετήσια Έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων του.
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.